16 Mayıs 2007 00:00

Gıda bankası açıldı

Diyarbakır Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, kentteki 43 kurumun ortak olduğu gıda bankasının açılışını yaptı. Bankayla birlikte 5 bin yoksula gıda yardımı yapılması hedefleniyor.

Paylaş

Diyarbakır Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, kentteki 43 kurumun ortak olduğu gıda bankasının açılışını yaptı. Bankayla birlikte 5 bin yoksula gıda yardımı yapılması hedefleniyor. Önceliklikle üretim mekanizmalarının dışında kalan ve üretime geri dönüşü mümkün olmayan yoksul kesimi hedef alan Sarmaşık Gıda Bankası, ilk yıl bin, ikinci yıl 3 bin, üçüncü yıl ise 5 bin ailenin ortalama 50 YTL değerinde temel gıda ihtiyacını karşılayacak. Açılışta bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak koşullar oluşana kadar yoksullarla dayanışma örneğini sergileyeceklerini söyledi.
Baydemir kurum hakkında bilgi aldı
İşadamları, kitle örgütü sendika ve siyasi parti başkanlarının katılımıyla yapılan açılışa, dar gelirli vatandaş da katıldı.
Gıda bankasının açılışından sonra katılımcılar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gıda bankasını dolaşarak kurum hakkında bilgi aldı.
Sarmaşık Derneği Genel Sekreteri Şerif Çamcı yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da kurulan gıda bankasının diğer illerden farkının, düzenli olarak gıda verilmesi ve çok sayıda kurumun katılımı olduğunu söyledi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu da derneğe destek vereceklerini açıkladı. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ürün bedeli kesintisine göre sigorta...

SONRAKİ HABER

Operasyonlar yaylacılığı vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...