16 Mayıs 2007 00:00

Yunanistan boru hattı törenle açılacak

Yapımı devam eden Türkiye-Yunanistan doğal gaz boru hattının açılışının, 14 Temmuz tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in katılacağı törenle yapılması bekleniyor.

Paylaş

Yapımı devam eden Türkiye-Yunanistan doğal gaz boru hattının açılışının, 14 Temmuz tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in katılacağı törenle yapılması bekleniyor. Hattın temeli 3 Temmuz 2005’de, yine her iki ülke başbakanının katılımıyla atılmıştı.
Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Yunan Enerji Bakanı Dimitris Sioufas, Paris’teki Ulusal Enerji Konseyi Bakanlar toplantısında bugün ikili bir görüşme yaptı.
Bakan Güler, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, toplantıda, daha önce iki başbakanın katılımıyla temeli atılan projenin açılışıyla ilgili hazırlıkların da gözden geçirildiğini söyledi. Yunanistan?a gidecek doğal gazın miktarı ve fiyatıyla ilgili son durumu ele aldıklarına da işaret eden Güler, Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı törenin 14 Temmuz tarihinde yapılmasının planlandığını vurguladı. Türkiye-Yunanistan doğalgaz boru hattı projesiyle, Hazar bölgesi, ortadoğu ve ülkemize komşu diğer kaynaklardan sağlanacak doğalgazın Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya taşınması amaçlanıyor.
Türkiye sınırları içinde Karacabey’den başlayan boru hattının uzunluğu, 211 km’si Türkiye’de olmak üzere, yaklaşık 300 km’yi buluyor. Hattın, 17 km’lik bölümü, Marmara denizinin altından geçtikten sonra İpsala sınır noktasından Yunanistan’a giriş yapıyor ve Gümülcine/komotini’de sona eriyor. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İşsizlik oranı yüzde 11.4

SONRAKİ HABER

Ürün bedeli kesintisine göre sigorta...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...