16 Mayıs 2007 00:00

Eczacılar ciddi sıkıntılar yaşıyor

Adana Eczacı Odası, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü nedeniyle Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Adana Eczacı Odası, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü nedeniyle Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, özellikle kamu kurumlarının eczane geri ödemelerini zamanında yapmaması başta olmak üzere, ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Bulut, sık değişen uygulama talimatları nedeniyle bu yıl raporlu hastaların, kanser hastalarının, şeker hastalarının, obez hastalar ve kolesterolü olan hastaların da ciddi rahatsızlık yaşadığını belirtti.
“Sağlıkta tasarruf olmaz” diyen Bulut, “Hastaların hekime ve ilaca ulaşması engellenerek tasarruf yapılamaz. Suiistimallerin engellenmesi, denetimlerin artırılması ve doğru uygulamalar ile tasarruf mümkündür” dedi.
Bulut, eczaneler ile sosyal güvenlik kurumları arasında her yılbaşında yeni sözleşme yapıldığını, ancak bu yıl mayıs ortalarına gelinmiş olmasına rağmen hâlâ sözleşmelerin imzalanmadığını belirterek “Hükümet, her yıl eczacıların önüne yeni şartlar getirmektedir.
Bir yanda geri ödeme gecikmeleri, kesintiler ve vergi denetimleri ile haksız cezalar, bir yandan da kabul edilmesi imkansız sözleşme talepleri. İçinde bulunduğumuz şartlarda ayakta kalmaya çalışan bizler, bu sözleşme talebi ile ilaç veremez hale geleceğiz. Sosyal Güvenlik Kurumu, böylesi sıkıntılı bir dönemde bizleri sınamamalıdır. Aksi halde kurum sözleşmeleri yapılmayacaktır” diyerek tepkisini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Harmandalı halkı ‘çözüm’ sözü aldı

SONRAKİ HABER

Nükleer yasa için Sezer’e başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa