16 Mayıs 2007 00:00

TRT’den ‘12 puan’ açıklaması

Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’den en yüksek oyun Ermenistan’a verilmesi üzerine başlayan “oylar kimler tarafından veriliyor” tartışmalarına ve bu tartışma etrafından yürütülen spekülasyonlara TRT yanıt verdi.

Paylaş

Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’den en yüksek oyun Ermenistan’a verilmesi üzerine başlayan “oylar kimler tarafından veriliyor” tartışmalarına ve bu tartışma etrafından yürütülen spekülasyonlara TRT yanıt verdi. TRT’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin vermiş olduğu puanların, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan izleyicilerin, ulusal GSM firmaları aracılığıyla kullandığı oylar sonucunda belirlendiği bildirildi.
TRT’nin açıklamasında, Eurovision Şarkı Yarışması’nın Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) televizyon departmanına bağlı “Referans Grubu” adı verilen 9 kişilik bir heyet tarafından koordine edildiği belirtildi. Açıklamada, EBU’nun, oylama sürecinde yaşanabilecek risklerin ortadan kaldırılması için dünyanın en büyük veri toplama sistemine sahip Alman Telekom Şirketi’ne bağlı Digame firmasıyla çalıştığı kaydedildi.
Finalde Türkiye’den 83 bin 769 oy kullanıldı. Bu oyların 13 bin 333’ünü alan Ermenistan 12, 10 bin 884’ünü alan Bosna-Hersek 10, 7 bin 101’ini alan Rusya da 8 puan aldı. Bu sonuç, bazı spekülatif tartışmaları da beraberinde getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerden dayanışma eylemi

SONRAKİ HABER

Hızlandırılmış tren için altyapı uygun değildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa