16 Mayıs 2007 00:00

Tedbir alınmadı ölümler başladı

Çorum’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 2 kadın, yaşamını yitirdi.

Paylaş

Çorum’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 2 kadın, yaşamını yitirdi.
Mecitözü ilçesine bağlı Boğazkaya köyünde yaşayan Azerbaycan uyruklu Sayyare Karaca (35), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Çorum Devlet Hastanesine getirildi.
İntaniye Servisine kaldırılan Karaca, yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara Numune Hastanesine sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.
Öte yandan, Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Yenihayat köyünde yaşayan ve kene ısırması sonucu 10 Mayıs günü Göğüs Hastalıkları Hastanesine başvuran Sergin Aygün’ün (58) de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle sevk edildiği Ankara Numune Hastanesinde Cumartesi günü öldüğünü bildirdi.
Dr. Purtul, “İki hastamızı da olası vaka olarak Ankara’ya sevk ettik, ancak ikisi de hayatını kaybetti. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından öldükleri şu an için kesin değil. Kesin sonuç, yapılacak testlerin ardından belli olacak” dedi.
Bu arada, Çorum’daki hastanenin İntaniye Servisi’nin boşaltıldığı ve servisin sadece Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle başvuran hastalara ayrıldığı öğrenildi. (Çorum/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Birleşmemeleri sürpriz olmaz

SONRAKİ HABER

Öğrencilerden dayanışma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...