16 Mayıs 2007 00:00

CHP ve DSP birleşmelidir

DSP’nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, CHP ve DSP’in güç birliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini ifade ederek, “CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir” dedi.

Paylaş

DSP’nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, CHP ve DSP’in güç birliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini ifade ederek, “CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir” dedi.
Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, eşi Bülent Ecevit’in rahatsızlanmadan kısa bir süre önce, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tehditlerden ancak güç birliği oluşturularak kurtulabileceği fikrini gündeme getirdiğine dikkati çekti. Rahşan Ecevit, açıklamasında “CHP ve DSP’nin güç birliği demek, TBMM’de bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir. Gerek komisyonlarda, gerekse genel kurulda çalışmalarını iki ayrı grup olarak fikir birliği içinde yürütmeleri, parlamentoda sol kanadın etkisini ikiye katlar. Türkiye’de her zaman var olan ama eyleme geçmek için fırsat kollayan irticanın ve bölücülüğün de yolunu keser. Ayrıca, bu sayede ülkemiz Avrupa Birliği’nin ve Amerika’nın dayatmalarından kurtulur ve nüfusumuzun yarısına yakınını oluşturan işçilerimiz, çiftçilerimiz ve köylülerimiz rahat nefes alabilirler. Parti ya da şahısları ilgilendirebilecek çıkarlar üzerinde durmak, tartışmak, dayatmalarda bulunmak ve en önemlisi bu işi geciktirmek, Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atar. Güç birliğinin sağlanması için halkımızın meydanlara taşıdığı kararlılığı takdir ve şükranla karşılıyorum” ifadelerine yer verdi.
Mutlaka başaracağız
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, “Türkiye’yi AKP’den, karanlıktan kurtaracak bir çalışma yapıyoruz. Yoksa bir günlük heyecanlarla iyi sonuç alınabileceğini bilsek en heyecanlı kişi benim. Çok heyecanlıyız, bu işi mutlaka başaracağız. Türkiye’yi AKP’den kurtaracağız. Güç birliğini de mutlaka hayata geçireceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
Sandalyeyi değil sorunları konuşun

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Baykal ve Sezer’e “Koltuk paylaşım kavgasını bırakın, halkın sorunlarını çözecek bir ittifak için bir araya gelin” çağrısında bulundu.
SHP MYK toplantısından önce açıklama yapan Karayalçın, CHP ve DSP arasında süren tartışmaların halkın yoksulluk, işsizlik, eğitim, sağlık, tarım ve konut gibi temel ihtiyaçlarını gündemine almadığını, birlikteliğin milletvekili sayısında yaşanan anlaşmazlıklarda tıkandığının ortaya çıktığını vurguladı.
SHP’nin hevesi ve birikimiyle yardımcı olabileceğini belirten Karayalçın, SHP içinde olsa da olmasa da birliktelik görüşmelerinin devam etmesini istedi. Karayalçın “Siz bir araya gelin bizim yapabileceğimiz bir katkı olabilecekse biz de bunu değerlendirmeye hazırız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kasırga’nın bakanlığı anayasaya aykırı

SONRAKİ HABER

Birleşmemeleri sürpriz olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...