17 Mayıs 2007 00:00

Utah Jazz konferans finalinde

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edildi.Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors’ı sahasında 100-87 yenen Utah Jazz, seriyi 4-1 önde bitirdi ve konferans finaline yükseldi.

Paylaş

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edildi.
Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors’ı sahasında 100-87 yenen Utah Jazz, seriyi 4-1 önde bitirdi ve konferans finaline yükseldi.
Yarı final serisinde finali hak eden ilk takım olan Jazz’da ilk 5’te forma giyen Mehmet Okur, 14 sayı, 10 ribaunt, 2 asist ve 1 blokla double-double yaparak galibiyete büyük katkı sağladı. Double-double yapan diğer oyunculardan Andrei Kirilenko 21 sayı ve 15 ribaunt, Carlos Booser ise 21 sayı ve 14 ribauntla büyük alkış aldılar. Jazz’da ayrıca Derek Fisher da 20 sayıyla oynadı. Seride sadece t3 ek galibiyet alarak elenen Golden State Warriors’ta ise Baron Davis’in 21 sayı ve 8 asistle en etkili oyuncu oldu.
Bulls 3-2’ye getirdi
Doğu Konferansı’ndaki maçta ise Detroit Pistons’ı deplasmanda 108-92 yenen Chicago Bulls, seride durumu 3-2’ye getirdi. Bulls’ta Ben Gordon 28 sayıyla galibiyette başrolü oynadı. Bulls’ta ayrıca Luol Deng 20 sayı, Kirk Hinrich 17 sayı ve 13 asist, Pj Brown da 15 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.
Öte yandan, aldığı yenilgiye rağmen seride üstünlüğünü koruyan Pistons’ta, Chauncey Billups’un 17, Richard Hamilton’ın 16, Rasheed Wallace’ın 15, Tayshaun Prince’in ise 11 sayısı, galibiyet için yeterli olmadı.
En değerli oyuncu Nowitzki
Bu arada NBA’de en değerli oyuncu ödülünü (MVP), Dallas Mavericks takımında forma giyen Alman forvet Dirk Nowitzki aldı.
129 spor yazarı ile televizyoncuların oylarıyla belirlenen ödülde, 1138 oy toplayan Alman yıldız, bu ödüle layık görülen ilk Avrupalı isim olarak tarihe geçti. Ligde 2006-2007 sezonunun en değerli oyuncusu seçilen Nowitzki’yi, 1053 oyla eski takım arkadaşı Steve Nash takip etti. Kanadalı oyun kurucu Nash, bu ödülü daha önce 2 kez kazanmış ve ligde MVP seçilen uluslararası oyuncular arasına girmişti. Oylamada Los Angeles Lakers’ın yıldız ismi Kobe Bryant 521 puan, San Antonio Spurs’te forma giyen Tim Duncan 286 puan ve Cleveland Cavaliers’lı Lebron James ise 183 puan alarak listenin ilk beş sırasında yer aldı.
Nowitzki, Hakeem Olajuwon (Nijerya), Tim Duncan (Virgin Adaları) ve Steve Nash’den sonra (Kanada) bu ödülü kazanan 4. uluslararası oyuncu oldu. Nowitzki, ligde normal sezonu 24.6 sayı, 8.9 ribaunt ve 3.4 asist ortalamalarıyla tamamlarken, takımının ligde en iyi galibiyet yüzdesiyle play-off’lar öncesi lider olmasında başrol oynadı.
Alman oyuncu, ligin en değerli ismi olmasına rağmen, Dallas Mavericks’in Batı Konferansı play-off serisi 1. tur eşleşmesinde, Golden State Worriors’a 4-2 yenilerek elenmesini engelleyemedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray taktik çalıştı

SONRAKİ HABER

F.Bahçeli bayanlar şampiyonluğu kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...