17 Mayıs 2007 00:00

‘Mumia’ya Özgürlük’ için haydi alanlara

Bugün, 25 yıldır cezaevinde idam yolunda bekletilen Amerikalı gazeteci, köşe yazarı ve aktivist Mumia Abu-Jamal’e destek ve Bush yönetimini protesto için dünya genelinde eylem günü.

Paylaş

Bugün, 25 yıldır cezaevinde idam yolunda bekletilen Amerikalı gazeteci, köşe yazarı ve aktivist Mumia Abu-Jamal’e destek ve Bush yönetimini protesto için dünya genelinde eylem günü.
Yazarımız Abu-Jamal, bugün yeniden yargıç karşısına çıkıyor. Türkiye’de de gazetemiz tarafından Ankara ve İstanbul’da Mumia’nın serbest bırakılması için eylemler düzenleniyor.
Ankara’daki eylem, ABD Büyükelçiliği önünde saat 12:30’da, İstanbul’daki ise Galatasaray Postanesi’nde saat 11:30’da gerçekleştirilecek. İstanbul’daki “Mumia’ya Özgürlük” eylemi kapsamında, ABD Büyükelçiliği’ne Mumia’nın serbest bırakılması için faks eylemi de yapılacak. Yazarımızın serbest bırakılmasını talep eden metnin altında birçok kurum ile sendika temsilcisi, aydın, yazar, sanatçı ve gazetecinin imzası bulunuyor.
Dünya çapında eylemler
Eylemler, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede de eşzamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Mumia Abu-Jamal, bundan önce iki kez idam sehpasından tüm dünyada gerçekleştirilen eylemler ve tepki sayesinde kurtulmuştu. Bu açından eylemlere katılım hayati önem taşıyor.
Temyiz Mahkemesi, yargılanma sürecinin “adaletsiz ve ırkçı temelde yapıldığı” yönündeki itirazlarını görüşecek. Abu-Jamal, 1982’de tutuklanmış ve ölüm cezasına mahkum edilmişti. Davalar hukuki bir skandala dönüşmüştü. 25 yıldır “Ölüm Yolu”nda bekletilen Mumia, Türkiyeli okurlarına yıllardır “Özgürlük Yolu” isimli köşesinden sesleniyor. (DIŞ HABERLER)
TGC, Johnston’un serbest bırakılmasını istedi

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti”, 12 Mart’ta kimliği belirsiz kişilerce Gazze’de kaçırılan ve iki ayı aşkın süredir alıkonulan BBC muhabiri Alan Johnston’un bir an önce serbest bırakılması için Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a mektup gönderdi.
TGC mektubunda, “Bir gazetecinin görevini yaparken alıkonulup özgürlüğünden edilmesi kabul edilemez. Türkiyeli gazeteciler olarak biz, Filistin’in haklı davasını destekliyoruz. Ortadoğu’daki kalıcı barışın Filistinlilerin haklarının tümüyle verilmesinden geçtiğine inanıyoruz. Ancak bu türden kaçırma ve alıkoyma olayları, bu haklı davaya gölge düşüyor. Meslektaşımızın bir an önce serbest bırakılması için gerekli çabayı göstermenizi diliyoruz” denildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Irak’ta çatışmalar hız kesmiyor

SONRAKİ HABER

Filistin çapraz ateş arasında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...