17 Mayıs 2007 00:00

Yoksulun konutu polislere verildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesinde alt gelir grubunda olan vatandaşlar için yapılan 60-70 bin YTL tutarındaki konutlar, ‘Kimse istemedi’ gerekçesiyle 25 bin YTL karşılığında Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polislere verildi.

Paylaş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesinde alt gelir grubunda olan vatandaşlar için yapılan 60-70 bin YTL tutarındaki konutlar, ‘Kimse istemedi’ gerekçesiyle 25 bin YTL karşılığında Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polislere verildi. 2006 yılında temeli atılan konutların yüzde 80’i tamamlanmış durumda.
Konutların polislere verilmesine tepki gösteren vatandaşlardan Kamil Acar, “İlçemizde TOKİ tarafından yapılan konutlar halka 60-70 bin YTL olarak satışa çıkarıldı. Bizlere konutlar için yeterli açıklama yapılmadı. Konutların polislere 25 bin YTL karşılığında verilmesi şaşırtıcıdır” diye konuştu. Acar, vatandaşlara 60-70 bin YTL olarak gösterilen konutların, polislere 25 bin YTL’ye satılmasıyla, vatandaşların bir kez daha düşünülmediğinin ortaya çıktığını belirterek, “Silopi’de sel felaketi meydana geldi, onlarca ev su altında kaldı. TOKİ halk için bu konutları yaptıysa o zaman devlet tarafından sel felaketinde evleri zarar gören vatandaşlara 25 bin YTL’ye satsın” diye konuştu.
İlçede esnaflık yapan Asker Tankan ise, “Bize 70 bin YTL dediler ama daha sonra polislere 25 bin YTL’ye satıldığı ortaya çıktı. Şaşırdım. Bize niye 25 bin YTL’ye vermediler” diyerek tepki gösterdi.
Konutların çoğu Emniyete!
AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, konutların temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Silopi ilçesinde 96 konut, 1 iş merkezi ve cami olarak yapılan toplu konutlarda, vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklardır. Silopi halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” demişti.
TOKİ, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bugüne kadar bin 666 konutu lojman olarak tahsis etti. TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaptığı konutların büyük kısmını Emniyet Teşkilatı’na lojman olarak verdi.
İllere göre konut dağılımı
Yapılan konutların illere göre dağılımı ise şöyle; 80’’i Ağrı-Patnos’ta, 64’ü Ağrı-Doğubayazıt’ta, 260’ı Bingöl’de, 224’ü Diyarbakır merkezde iken, yüzde 64’ü Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 144’ü Iğdır’da, 176’sı Şırnak-Cizre ve Silopi’de, 126’sı Tunceli’de, 104’ü Mardin’in Kızıltepe ve Midyat ilçelerinde bulunuyor. Emniyet Teşkilatı’na 2 yıl içerisinde Türkiye genelinde verilen konut sayısı ise 8 bin. (Şırnak/DİHA)
Murat Yıldırım
ÖNCEKİ HABER

Hükümetle pazarlık başladı

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...