17 Mayıs 2007 00:00

Oran’a tehdit davası görüldü

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile birlikte “Azınlık Raporu”nu hazırlayan İnsan Hakları Danışma Kurulu eski üyesi Prof. Dr. Baskın Oran’a mail yoluyla tehdit ve hakaret mesajları gönderen 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Paylaş

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile birlikte “Azınlık Raporu”nu hazırlayan İnsan Hakları Danışma Kurulu eski üyesi Prof. Dr. Baskın Oran’a mail yoluyla tehdit ve hakaret mesajları gönderen 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Prof. Oran’ın suç duyurusu üzerine IP adreslerinden ulaşılan sanıklar Kamil Sağlık, Dursun Kaya, Figen Arslan ve Kezban Kılıç, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, haklarındaki iddiaları reddettiler.
Duruşmaya, TİGEM’de gece bekçisi olan Dursun Kaya ve TİGEM Ticari Daire Başkanlığı Sekretaryası’nda büro işçisi olarak istihdam edilen Figen Arslan ile Baskın Oran ve avukatı Oya Aydın katıldı. Baskın Oran adliyeye korumalarıyla birlikte geldi.
Avukat tutmayan ve mahkemenin avukat tutma talebini reddeden Kaya ve Arslan, yazılı savunma verdiler. Dursun Kaya, kurumda gece bekçisi olarak çalıştığını, bilgisayar kullanamadığını, IP numarası belirlenen telefon numarasının santrale ait olduğunu belirterek, Baskın Oran’ı hiç tanımadığını söyledi. Figen Arslan ise internet kullanıcısı olmadığını, bilgisayarının olmadığını belirterek, “Kaya’yı aynı işyerinde çalıştığımız için tanırdım ancak bu olaydan sonra samimi olduk” dedi. Mahkeme başkanının, CMK’nın 253 ve 254’ncü maddesi gereğince sorduğu “sanığın maddi ve manevi zararlarını kabul etmek şartıyla uzlaşmayı kabul eder misiniz?” teklifini sanıklar reddetti. Oran da, uzlaşma teklifine “Beni ölümle tehdit eden insanlarla nasıl uzlaşayım?” diye tepki gösterdi.
Duruşma, diğer sanıkların ifadeleri için ileri bir tarihe ertelendi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Rüzgar sosyalizmden yana

SONRAKİ HABER

Zana’ya jet dava!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...