18 Mayıs 2007 00:00

‘Kazanmak zorundayız’

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, yarın Fenerbahçe ile yapacakları derbi karşılaşmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, yarın Fenerbahçe ile yapacakları derbi karşılaşmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası’nda haftalık olağan
basın toplantısı düzenleyen Erik Gerets, derbi maç öncesi takımın isteğinin en üst seviyede olduğunu kaydederek, “Derbi maça büyük heyecan içinde çıkacağız. Önemi bizim açımızdan çok büyük. Hedefimiz ikincilik olduğu için, galip gelerek bu hedefe bir adım daha yaklaşmak zorundayız. İkincilik de bizim açımızdan önemli bir başarı olarak değerlendirilmeli” dedi.
‘Kalmak istiyorum’
Erik Gerets, son dönemde basında sık çıkmaya başlayan Galatasaray’da teknik direktör arayışı haberlerinin sorulması üzerine, bu haberlerin kaynaklarının açıklanması halinde ciddi cevaplar verebileceğini ifade etti.
Erik Gerets, yönetimin içinden bu tür haberlerin geldiğinin ve bir yalanlamanın da yapılmadığının söylenmesi üzerine de şunları söyledi: “Yönetimden birinin bu haberlere ‘yanlış’ demesi gerekmez. Burada benim ne iş yaptığım ortada. Elde ettiğim başarılar ortada. Benim mevcut mukavelem devam ediyor önümüzdeki yıl için. Mukavelemi yerine getirmekte arzulu ve kararlıyım. Başka niyetler varsa, kişiler çıkıp bunları bana direkt söylemeliler. Bunu söyleyecek kişi de başkandır. Başkan bana böyle bir şey söylemediği sürece bu haberleri değerli kabul etmiyorum. Huzur verici bir durumda böyle haberlerin hergün çıkması tabii ki huzur vermiyor. İşimizin başındayız ve devam ediyoruz. Eğer yönetim içinden böyle söylendiyse de nedenini araştırırım.”
Kritik Fenerbahçe maçı öncesi bu tür haberlerin artmasının kendisini nasıl etkilediğiyle ilgi de Gerets, “Bu konular beni hırslandırıyor ve adrenalimi yükseltiyor. Biz Fenerbahçe maçını kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Alkış konusu
İngiltere Premier Ligi’nde olduğu gibi, şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçe’nin, Ali Sami Yen Stadı’nda alkışlanmasıyla ilgili yapılan değerlendirmelerin hatırlatılarak, “İlk maçta başınıza atılan yabancı madde olmasıydı Fenerbahçe’yi alkışlar mıydınız?” denmesi üzerine, Gerets, şunları söyledi: “Orada Fenerbahçe’yi camia olarak suçlamadım. Tribünden bir iki geri zekalı bir şeyler atıyorlarsa bunu takıma mal etmek anlamlı değildir. İngiltere’yi futbol kültürü olarak örnek bir ülke görmemiz gerekir. Türkiye ve Yunanistan gibi rekabetlerin bambaşka olduğu ülkelerde böyle reaksiyonların beklenmesi zor. Sonuçta bir gün bu oluşursa hiç de fena olmaz.”
Erik Gerets, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’in, “Yerli ve yabancı 5 önemli oyuncuyla görüşüyoruz” şeklindeki açıklamaları için, “Haberim yok. Öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

UEFA Kupası üst üste 2. kez Sevilla’nın

SONRAKİ HABER

Yargıya müdahale edilmiş,duyan var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...