18 Mayıs 2007 00:00

Avantaj San Antonio’da

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edilirken, San Antonio Spurs, deplasmanda Phoenix Suns’ı 88-85 yenerek, seride 3-2 öne geçti.

Paylaş

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edilirken, San Antonio Spurs, deplasmanda Phoenix Suns’ı 88-85 yenerek, seride 3-2 öne geçti.
Spurs, yıldız oyuncuları Emmanuel Ginobili ve Tim Duncan’ın iyi performansıyla galip geldi ve final için avantaj yakaladı.
Batı Konferansı finalinde Utah Jazz’ın rakibi olmak için mücadele eden iki takımdan ev sahibi Suns’ta, sadece 7 oyuncu forma giyerken, cezası nedeniyle bu karşılaşmada takımını yalnız bırakan Amare Stoudemire’nin yokluğu hissedildi.
Suns’ta 24 sayı ve 17 ribauntla oynayan Shawn Marion takımın en skorer ismi oldu. Yılın en iyi 5’i arasına seçilen Kanadalı oyun kurucusu Steve Nash, 19 sayı ve 12 asistle “double double” yaptı. Ev sahibi takımda Kurt Thomas’ın 15 sayı ve 12 ribauntluk performansı da galibiyet için yetmedi.
Oyuna sonradan dahil olan ve 38 dakika mücadele eden Arjantinli Emmanuel Ginobili ise konuk takım adına 26 sayı üretti ve 10 ribaunt aldı. Tim Duncan da 21 sayı ve 12 ribauntla galibiyete katkı sağladı.
Nets deplasmanda galip
Doğu Konferansı’nda final mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında bu kez sevinen taraf Cleveland Cavaliers’ı deplasmanda 83-72 yenen New Jersey Nets oldu. Nets, böylece durumu 3-2’ye getirdi ve rakibine tur şansı vermedi.
Nets’te Jason Kidd, 20 sayı, 9 ribaunt ve 6 asistle takımının galibiyetinde başrol oynadı. Richard Jefferson 15 sayıyla, Mikki Moore ise 14 sayıyla mücadeleyi tamamladı. Vince Carter da galibiyete 12 sayı, 10 asist ve 6 ribauntluk katkı yaptı.
Cavaliers’te LeBron James, 20 sayı, 9 ribaunt ve 5 asistle takımın en skorer ismiydi. Litvanyalı oyuncu Zydrunas Ilgauskas ise 16 sayıyla mücadeleyi tamamladı.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Potada Fenerbahçe ile Galatasaray’ın 2. randevusu

SONRAKİ HABER

UEFA Kupası üst üste 2. kez Sevilla’nın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...