18 Mayıs 2007 00:00

Özelleştirmeye izin vermeyecekler

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, deneyimli ve kalifiye işgücünden oluşan ve çalışanları açısından son derece verimli durumda olan PETKİM’in özelleştirilmemesi gerektiğini bildirdi.

Paylaş

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, deneyimli ve kalifiye işgücünden oluşan ve çalışanları açısından son derece verimli durumda olan PETKİM’in özelleştirilmemesi gerektiğini bildirdi. Doğangül yaptığı yazılı açıklamada, PETKİM’in satılması durumunda birkaç yıl içinde Türkiye’nin petrokimya üretiminden çekilmiş olacağını dile getirdi. Özelleştirme ile irili ufaklı yerli üreticilerin tamamen tekellerin insafına terk edileceğini kaydeden Doğangül, bu uygulamanın, AKP’nin yüzünün halka değil tekellere dönük olduğunu gösterdiğini ifade etti. Doğangül, “Biz buna izin vermeyeceğiz. Siz PETKİM ile ilgilenmeye devam edin. Biz de sizinle yakından ilgileniyoruz. Hem ihale, hem de seçim sürecinde” dedi.
Bu arada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, PETKİM’in yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satışına ilişkin olarak açılan ihalenin ön yeterliliğini 18 firma karşıladı. Özelleştirme için 19 firma başvuruda bulunmuştu. İhalenin, son teklif verme tarihi ise 15 Haziran olarak belirlendi. Ön yeterlilik kriterlerini karşılayan 18 firma şunlar: Naksan-Torunlar-Toray Ortak Girişim Grubu, Fırat Plastik, TÜPRAŞ, Sanko, Akgirişim, Zorlu Holding, Polinas Chemical Ortak Girişim Grubu, Carmel-Limak Ortak Girişim Grubu, Kiler Alışveriş Hizmetleri, Çalık Enerji, Socar&Turcas Enerji, Trans Cenral Asia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu, Ineos Holdings, DEH Ortak Girişim Grubu, Basell-Demirören Ortak Girişim Grubu, Akfen Altyapı Yatırımları Holding, Injaz Projects Company, Tatneft A.Ş-Efremov-Kautschuk GMBH Ortak Girişim Grubu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Akyıl işçisine gıda yardımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...