18 Mayıs 2007 00:00

Dink cinayetinde JİTEM parmağı mı?

Hrant Dink soruşturması sırasında savcılığın isteği üzerine cinayeti organize etmekle suçlanan Erhan Tuncel, Yasin Hayal, katil zanlısı O.S. ve diğer şüphelilere ait telefon konuşmalarından bir şema oluşturuldu.

Paylaş

Hrant Dink soruşturması sırasında savcılığın isteği üzerine cinayeti organize etmekle suçlanan Erhan Tuncel, Yasin Hayal, katil zanlısı O.S. ve diğer şüphelilere ait telefon konuşmalarından bir şema oluşturuldu. Bu şemada, Jandarma istihbarat elemanı olarak çalışan Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci’nin, katil zanlısı O.S’yi cep telefonundan 57 kez, sabit telefonundan ise 11 kez aradığı görülüyor.
NTV’nin haberiyle gündeme gelen bu gelişme, Dink cinayetinde çeşitli vesilelerle gündeme gelen, ancak arkası getirilmeyen JİTEM bağlantısı konusundaki en önemli göstergelerden biri oldu. Polis ve savcılıktaki ifadesinde Coşkun İğci’ye O.S. ile ilgili hiçbir soru sorulmaması ise ilginç bulunuyor.
Jandarma ile ilgili iddialar güçlendi
İğci’nin konuşmaları kaydedilmediği için ne konuştuğu bilinmiyor. Ancak Coşkun İğci’nin O.S. ile yaptığı telefon görüşmeleri, jandarma görevlilerinin de O.S’i biliyor olabilecekleri iddialarını güçlendiriyor.
İğci savcılıkta ve emniyette, “2006 yılı Temmuz ayında Yasin Hayal’in Hrant Dink’i öldürmek istediğini öğrendim. Yasin benden silah istedi. Jandarma istihbarata bilgi verdim. Oyalamam istendi. Eylül ayına kadar oyaladım sonra parasını geri verdim. Jandarmalar bana ‘Yasin o işi yapamaz, gözetimimiz altında biz o işi hallettik’ dediler” şeklinde ifade verdi.
Şemada en yoğun görüşmeleri yapan Erhan Tuncel’in O.S.’yi hiç aramadığı da dikkat çekiyor. (HABER MERKEZİ)
Rakel Dink’ten Erdoğan’a mektup

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak adaletin yavaş ilerlemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Ocak ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, 18 Nisan’da Başbakan Erdoğan’a mektup gönderdi.
Erdoğan’dan cinayetin daha detaylı soruşturulması için Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu görevlendirmesini isteyen Rakel Dink, “adaletin yavaş ilerlemesinden” duyduğu rahatsızlığı iletti. Mektubunda “Sayın Başbakanım, sevgili eşimin öldürülmesinin bıraktığı derin acı sözle anlatılamaz ki anlatayım. Ancak, baba Allah’tan dileğim o ki, siz ve arkadaşlarınız o anlayışa erişesiniz” sözleriyle üzüntüsünü dile getiren Rakel Dink, cinayetin bundan önceki “üstü örtülmüş” cinayetlere benzememesini istedi.
Dink ailesinin mektubuna herhangi bir cevap alamadığı öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Malatya katliamının kilit ismi sorgulandı

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...