18 Mayıs 2007 00:00

R.G’nin burnunu ders vermek amacıyla kesmişler!..

Diyarbakır’da dışarıda fazla dolaştığı gerekçesiyle 3 kayınbiraderi tarafından burnu ekmek bıçağıyla kesilen R.G. ile ilgili gerekçeli karar tamamladı.

Paylaş

Diyarbakır’da dışarıda fazla dolaştığı gerekçesiyle 3 kayınbiraderi tarafından burnu ekmek bıçağıyla kesilen R.G. ile ilgili gerekçeli karar tamamladı. Mahkemenin gerekçeli kararında, burun kesen kayınbiraderlerin, R. G’nin dışarıda fazla dolaşması nedeniyle “kendisine ders vermek ve ikaz etmek amacıyla” burnunu kestikleri ifadesine yer verildi.
Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan gerekçeli kararda, R.G’nin, Sabahattin Gezginci ile gayrı resmi evlendiği eşi Sabahattin’in, yaşı küçük bir erkek çocuğuna tecavüz edip tutuklanması üzerine baba evine gittiği, daha sonra kayınvalidesi Fatma Gezginci’nin kendisini baba evinden alarak geri getirdiği belirtildi.
Kararda, R.G’nin kayınbiraderleri Feyyat, Turan ve Mesut Gezginci’nin, R.G’nin evden kaçıp fahişelik yaptığını düşünerek kendisine ders vermeyi kararlaştırıp, ellerini zincirle sandalyeye bağladıktan sonra ekmek bıçağıyla burnunu kestikleri, eli kolu bağlı olan R.G’yi odaya kilitleyip ilkel yöntemlerle tedavi etmeye çalıştıkları, sabah uyanan kayınpederi Ekrem Gezgici’nin odaya girip durumu fark etmesi üzerine ellerini çözüp kendisini kurtardığı savunuldu.
R.G’nin, ifadesinde, kayınbiraderlerinin tecavüzüne uğradığını, kayınpederinin de kendisine ateş ettiğini bildirdiğine yer verilen kararda, kayınpederin kendisine ateş ettiğine dair delil elde edilemediği kaydedildi.
Kararda, sanıkların R.G’yi zorla eve geri getirip boş bir odaya aldıkları, el ve ayaklarını sandalyeye zincirledikten sonra omuzlarından tutup kafasına bastırarak etkisiz hale getirdikten sonra hayati tehlike geçirmeyecek şekilde 15 gün işten ve güçten, yüzünde ise sabit yara kalacak şekilde yaralanması nedeniyle “Cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden mahkum bırakma” suçunu işlediklerinin sabit görüldüğü, geçmişteki halleri, sabıkasız olmaları ve suçu kısmen kabul etmelerinin lehlerine takdiri indirim sebebi sayılması nedeniyle 2’şer yıl 2’şer ay ve 20’şer gün hapse mahkum olduklarına yer verildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Yargıtay’dan DEP’lilere veto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa