18 Mayıs 2007 00:00

Kayseri’de korkunç kaza

Kayseri’de, aşırı hız yapan bir otomobil, caddeden karşıya geçen çocuklara çarptı. Olayda 4 çocuk hayatını kaybetti, 2 çocuk da ağır yaralandı.

Paylaş

Kayseri’de, aşırı hız yapan bir otomobil, caddeden karşıya geçen çocuklara çarptı. Olayda 4 çocuk hayatını kaybetti, 2 çocuk da ağır yaralandı. Kazadan sonra otomobili terk ederek kaçan araç sürücüsü M.S. (26) akşam saatlerinde yakalandı.
Melikgazi ilçesi Tacettinveli Mahallesi Necipfazıl Bulvarı’nda dün saat 10.00 sıralarında 38 FF 630 plakalı otomobil çocukların arasına daldı. Kazada, aşevinden döndükleri belirtilen 4 çocuk yaşamını yitirirken, yaralanan 2 çocuk Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne kaldırıldı.
Otomobilin çarpması sonucu yaşamlarını yitiren çocukların Tugay Zurnacı (7), kardeşi Muharrem (3) ile kuzenleri Serap (9) ve Veysel (7) Zurnacı olduğu öğrenildi.
Aşevine gidiyorlardı
Olayın etkisiyle uzun süre gözyaşı döken görgü tanıklarından Safiye Öksüz, kazayla ilgili şunları anlattı: “Evimin önünde otururken, çocuklar aşevi önündeki marul atıklarına doğru koştular. Ancak, ne oldu bilmiyorum, çocuklar marul atıklarını bırakıp, birden kaçmaya başladılar. Sanıyorum, onlara biri veya birileri bağırdı. Onlar da geldikleri yöne, yola doğru kaçıyordu. Ben eve girmek üzere kapıya doğru yöneldiğimde gürültü duydum. Dönüp baktığımda çocuklar yerlere saçılmıştı. Hemen kaza yerine koştum. Yardım etmeye çalıştım, ancak çoğu ölmüştü. Sürücüyü ise görmedim. Ben çocuklarla ilgileniyordum.”
Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri plaka üzerinden yaptıkları soruşturmada, otomobilin sahibi Mehmet Gündoğan’ın aracını 2 yıl önce bir galeriyiciye sattığını, galericinin de bir başkasına sattığını ancak, resmi devir işlemleri yapılmadığı için, kaza yapan otomobil sürücüsünün ilk etapta belirlenemediğini kaydetti.
Bu arada, kaza yeri ve hastane önünde olay çıkmaması için güvenlik önlemleri alınırken, kazanın meydana geldiği yol itfaiye ekipleri tarafından yıkandı.
Servisten düştü
Antep’te ise hareket halindeki servis minibüsünün kapısının açılması sonucu düşen, ilköğretim okulu öğrencisi hayatını kaybetti.
Eydibaba Mahallesi’nde, Şahinbey İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Tuğla, İmam M’nin kullandığı 27 S 3090 plakalı servis minibüsünün hareket halindeyken kapısının açılması üzerine düştü.
Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hatice Tuğla, kurtarılamadı.
Minibüs sürücüsü İmam M’nin gözaltına alındığı, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Nihayet yağmur geliyor

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa