18 Mayıs 2007 00:00

“Zavar’a özgürlük” imzaları Cumhurbaşkanlığı’nda

Mesane kanseri olmasına rağmen Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutulan Erol Zavar’ın serbest bırakılması talebiyle toplanan 500 dilekçe, Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.

Paylaş

Mesane kanseri olmasına rağmen Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutulan Erol Zavar’ın serbest bırakılması talebiyle toplanan 500 dilekçe, Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.
İHD Ankara Şubesi üyeleri ve Zavar’ın yakınları dün Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek, “Erol Zavar’a özgürlük” istediler.
İHD Cezaevi Komisyonu üyesi Arzu Abdaloğlu, stresli ortamdan kaçınması ve üç aylık periyotlar halinde sistoskopi yaptırması gereken Erol Zavar için bu konuda yapılan başvurunun yıllarca cevapsız bırakıldığını söyledi. Abdaloğlu, sistoskopi cihazı olmadığı için tedavisi yapılmayan Zavar’ın, bunun dışında migren krizleri, bel fıtığı krampları, taşıkardi, ileri mide ve safra kesesi yakınmaları, işkence sonrası oluşan menüsküs ağrıları yaşadığını belirtti.
Erol Zavar’ın bugüne kadar vücudundan 39 kanserli tümör çıkarıldığını ve 13 ameliyat geçirdiğini dile getiren Abdaloğlu, Zavar’ın cezaevinde sevk sürecinde hakaret ve kötü muameleye maruz kaldığını, saldırıya uğradığını, ameliyatlı haliyle yatağına zincirlendiğini ve tuvalet gibi en doğal ihtiyaçlarına bile sınırlamalar getirildiğini anlattı. Açıklamanın ardından Zavar’ın serbest bırakılması talebiyle toplanan 500 dilekçe, Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadrolaşma durmak bilmiyor

SONRAKİ HABER

Nihayet yağmur geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...