18 Mayıs 2007 00:00

Kadrolaşma durmak bilmiyor

AKP Hükümeti’nin özellikle eğitim alanındaki kadrolaşma harekatı, yargı kararlarına rağmen tüm hızıyla devam ediyor.

Paylaş

AKP Hükümeti’nin özellikle eğitim alanındaki kadrolaşma harekatı, yargı kararlarına rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin yürütmesinin durdurulduğu gün bile atamalar yapıldığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nı bir kez daha yargı kararlarını yerine getirmeye çağırdı.
Dinçer, Eğitim Sen Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, 13 Nisan’da yapılan atamalardan sonra 40 ilden ulaşan verilere dayanarak yapılan yönetici atamalarında AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyelerinin ezici çoğunluğa sahip olduğunun görüldüğünü kaydetti. Yönetmelikle birlikte atamaların adeta AKP’nin il merkezlerinden yapıldığını vurgulayan Alaaddin Dinçer, yönetici atamalarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşından öğretmenlere ağırlık verildiğinin görüldüğünü ifade etti. Yönetici atamalarında kadın sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Dinçer, bu tutumun atamalarda AKP’nin ideolojisinin ne kadar belirgin olduğunu gösterdiğini kaydetti.
4 bin 599 atama yapıldı
13 Nisan’da çıkan yönetmelikten sonra 40 ilde 4 bin 599 okul müdür ve müdür yardımcısı ataması yapıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyleyen Dinçer, bu sayının 1315’inin Eğitim Bir-Sen üyesi olduğunu, sendikası bilinmeyen olarak kendilerine ulaştırılan 1875 kişinin büyük bölümünün de yine Eğitim Bir-Sen üyesi olduğunu ifade etti.
Ankara’da, Danıştay’ın yürütmesini durdurduğu yönetmelikten önce de son bir yıl içinde 350’ye yakın yöneticinin asaleten atandığını vurgulayan Dinçer, bu atamalarda da ağırlıklı olarak Eğitim Bir-Sen üyelerinin bulunduğunu dile getirdi.
AKP’nin eğitim politikalarına karşı dört buçuk yıldır mücadele ettiklerini belirten Dinçer, siyasal kadrolaşmaya ilişkin girişimlerin bazı yerlerde yaptıkları yerinde müdahalelerle engellendiğini ifade etti. Dinçer, atama yönetmeliğinin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının AKP’nin suratına çarpan bir tokat olduğunu bildirerek, eğitim ve bilim emekçilerinin AKP Hükümeti’nin bugüne kadar benimsediği emek karşıtı politikalarını sandıkta mahkum edeceğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Yaz okulu kaldırılsın’ eylemi

SONRAKİ HABER

“Zavar’a özgürlük” imzaları Cumhurbaşkanlığı’nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...