19 Mayıs 2007 00:00

İstanbul şenlenecek

İstanbul’da bu yıl 3. kez düzenlenen WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvası, bugün ön eleme maçlarıyla başlayacak.

Paylaş

İstanbul’da bu yıl 3. kez düzenlenen WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvası, bugün ön eleme maçlarıyla başlayacak.
Tekstilkent Arena’da yapılacak tenis turnuvasında, dünya sıralamasına 2. sırada bulunan ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, seri başı olarak katılıyor.
İstanbul Cup Medya Direktörü Cahit Yavuz, yaptığı açıklamada, geçen yıl Sharapova’nın sakatlığı nedeniyle İstanbul Cup’a katılamadığını belirterek, “Sharapova’nın bu sene İstanbul’a gelme planı yoktu. Rus tenisçi Roma’daki turnuvaya katılacaktı. Ancak sakatlığı nedeniyle Roma’ya katılmadı, İstanbul’a geldi. Bunlar teniste küçük sürprizlerdir” dedi.
Cahit Yavuz, ünlü Rus tenisçinin 21 Mayıs Pazartesi günü Topkapı Sarayı’nda yapılacak turnuvanın resmi açılışına katılacağını sözlerine ekledi.
Turnuvada ilk turu maç yapmadan “bay” geçecek Maria Sharapova, ilk maçını 2. turda 22 Mayıs Salı günü oynayacak.
Turnuvada, Maria Sharapova’nın yanı sıra Rus Elena Dementieva ve ABD’li Venüs Williams gibi ünlü tenisçiler de raket sallayacak.
Dünya sıralamasında 13. sırada bulunan Dementieva, İstanbul Cup’ın 2 numaralı seribaşı olacak. Turnuvanın toplam para ödülü 200 bin dolar olacak.
İstanbul Cup’ta bu yıl ilk kez 2 Türk tenisçi ile ana tablo maçlarında yer alacak. Türk tenisçilerden İpek Şenoğlu ve Pemra Özgen de ana tabloda mücadele edecek.
Altın raket
İstanbul Cup tenis turnuvasında 3 kez şampiyon olan tenisçiye özel olarak hazırlanan altın ve pırlantalarla işlenmiş özel bir raket hediye edilecek. 2005 yılındaki ilk turnuvayı Venüs Williams, geçen yıl yapılan ikinci turnuvayı ise İsrailli Shahar Peer kazanmıştı. (SPOR SERVİ)
ÖNCEKİ HABER

Eczacıbaşı’na İtalyan antrenör

SONRAKİ HABER

Son kez derbi heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...