19 Mayıs 2007 00:00

Alevi örgütlerini seçimler hareketlendirdi

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, 20 Mayıs Pazar günü binlerce Alevi ile “laiklik ve demokrasi” sesini yükselteceklerini, seçim stratejilerini belirleyeceklerini söyledi.

Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel, 20 Mayıs Pazar günü binlerce Alevi ile “laiklik ve demokrasi” sesini yükselteceklerini, seçim stratejilerini belirleyeceklerini söyledi.
ABF ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) çağrısı ile yarın binlerce Alevi Hacı Bektaş Kültür Vakfı Düğün Salonu’nda bir araya gelecek. Türkiye çapında bütün Alevi kurumlarının katılacağı ortak bir Alevi Bektaşi Meclisi olacağını belirten ABF Genel Başkanı Selahattin Özel, burada “Alevilerin Türkiye konseptini ve seçim stratejilerini” açıklayacaklarını söyledi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ile etkinliklerinin çatışmasının, “ayrışma” olmadığını savunan Özel, her iki örgütün de etkinlik tarihini değiştiremediğini söyledi. Özel, “duruşumuzda, çizgimizde bir problem yok” dedi. “Alevi Bektaşi Meclisi” diye bir örgütlenmenin olmadığı iddialarına yanıt veren Özel, geçmişte böyle bir meclislerinin olduğunu, meclis olarak Cumhurbaşkanı ile de görüştüklerini, ancak resmi çatının federasyon olduğunu ifade etti. Aylar öncesinden “siyasete müdahale edeceğiz” dediklerini ve “cumhuriyet mitinglerini”, kimse hareket bile etmezken, Adana ve Mersin mitingleri ile kendilerinin başlattığını savunan Özel, toplantıda sadece Alevi örgütleri değil, Vartolular, Hınıslılar gibi Alevi yöre dernekleri, Alevi aydın ve yazarlar, muhtarların da yer alacağını söyledi. Özel, toplantıda, “sol ittifak” girişimlerine ilişkin bilgi vereceklerini, gelen öneriler doğrultusunda da bir seçim stratejisi belirleyeceklerini dile getirdi.
‘Kınalı keklik gibiler’
AKP, MHP ve DYP gibi sağ partilerin Alevi aday arayışlarına da vurgu yapan Özel, bu partilerin Alevilere “tuzak kurabileceklerini” aylar önce söylediklerini, çünkü bu partilerin perde arkasındaki anlayışlarını bildiklerini ifade etti. Bu partilere gidenleri kendi cinsini tuzağa çeken “kınalı keklik” olarak nitelendiren Özel, Başbakan Erdoğan’ın İzmir’de görüştüğü dedelerin, kendi toplumlarından dışlanmış, Alevi toplumu tarafından “düşkün” ilan edilmiş olduklarını söyledi. Sağ partilerden aday olan kişilerin Alevi toplumunda kabul görmeyen, arkalarından 50 kişiyi bile sürükleyemeyecek kişiler olduklarını kaydeden Özel, artık televizyonlarının da olduğunu, Alevilerin evlerine kadar girerek, gerçekleri anlattıklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
Sultan Özer
ÖNCEKİ HABER

MHP’ye ‘tanıdık’ başvurular

SONRAKİ HABER

Emekçilerin talepleri göz ardı ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...