19 Mayıs 2007 00:00

MHP’ye ‘tanıdık’ başvurular

Milletvekilliği aday adaylığı için MHP’ye yapılan başvurular, ‘tanıdık’ isimlerden oluşuyor.

Paylaş

Milletvekilliği aday adaylığı için MHP’ye yapılan başvurular, ‘tanıdık’ isimlerden oluşuyor. MHP’ye milletvekili aday adaylığı için başvuru yapanların arasında, Birtan Altınbaş’ın öldürülmesine ilişkin davanın sanığı olarak yargılanan emekli Başkomiser İbrahim Dedeoğlu, “Hortum Süleyman” olarak tanınan Süleyman Ulusoy, Bucak Aşireti’nin önde gelenlerinden Mehmet Fatih Bucak, eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik de yer alıyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merkeze çekmek istediği MHP’nin imajını zedeleyeceği endişesiyle, kamuoyunda tepki toplayan bazı isimleri milletvekili adayı yapmama kararı aldı. Listeye alınmayacak isimlerin başında, Özel Harekat Daire Başkan Vekilliği yapan, ancak daha sonra Susurluk skandalı sonrası açılan davada yargılanan İbrahim Şahin ile Şemdinli iddianamesinin soruşturma sürecindeki beyanları nedeniyle merkeze çekilen eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun yer alıyor. Bahçeli’nin genel başkan seçildiği 1997 kongresinde “İllegalite ilan ediyorum” diyerek kürsüyü dağıtan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile Sedat Peker’in adamlarına silah ruhsatı verdiği gerekçesiyle 5.5 ay hapis cezası alan eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik’in de adaylık başvuruları dikkate alınmayacak.
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş’ın, 1991’de gözaltında öldürülmesine ilişkin davanın sanığı olarak yargılanan emekli Başkomiser İbrahim Dedeoğlu’nun da aday gösterilmeyebileceği belirtiliyor.
Beyoğlu Emniyet Amirliği’nde görev yaptığı dönemde travestileri hortumla dövdüğü iddiaları nedeniyle “Hortum Süleyman” olarak tanınan eski polis müdürlerinden Süleyman Ulusoy’un da Bahçeli’den veto yiyebileceği ifade ediliyor. Susurluk skandalında adı geçen Sedat Bucak’ın lideri olduğu Bucak Aşireti’nin önde gelen isimlerinden Mehmet Fatih Bucak da veto yiyenler arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kanal 7’ye soruşturma istemi

SONRAKİ HABER

Alevi örgütlerini seçimler hareketlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...