19 Mayıs 2007 00:00

Yollardan acı haberler var

Kayseri’de 5 çocuğun dramatik ölümünün yankıları devam ederken dün, Mersin ve Bursa’daki trafik kazalarında da 10 kişi yaşamını yitirdi.

Paylaş

Kayseri’de 5 çocuğun dramatik ölümünün yankıları devam ederken dün, Mersin ve Bursa’daki trafik kazalarında da 10 kişi yaşamını yitirdi.
Mersin’in Tarsus ilçesindeki kazada 6 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
Alınan bilgiye göre Adıyaman’dan Tarsus istikametine gelen Yusuf Yetkin (32) idaresindeki 02 AU 832 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu TEM Otoyolu’nun Yenice beldesinde, gişelerin bariyer betonlarına çarptı.
Kazada, sürücü Yusuf Yetkin ile aynı araçta bulunan Mehmet Akkuş (48), Naciye Yetkin (53), Kadriye Akkuş, Tülay Akkuş (54) ve 7 aylık Mehmet Berat Yetkin olay yerinde öldü.
Kazada ağır yaralanan Ümmühan Yetkin, kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Kamyon dehşet saçtı
Bursa’da ise kamyonla minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Balıkesir’in Bandırma ilçesinden İstanbul’a yumurta taşıyan Erol Şirem’in kullandığı kamyon, Bursa-Yalova yolu Dürdane rampasında, frenlerinin boşalması sonucu karşı şeride geçerek henüz sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 16 E 3075 plakalı minibüsle çarpıştı.
Kazada Ayhan Öcal, Cevdet Cevliyan, Necati Özcan ve İbrahim Özen yaşamını yitirdi.
Yaralılar, Gemlik ve Bursa devlet hastaneleri ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Karabük’ün Göylükçukuru mevkiinde ise yolcu otobüsü ile TIR’ın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
Ölü sayısı 5’e yükseldi
Öte yandan Kayseri’de önceki gün meydana gelen ve 4 çocuğun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, ölü sayısı 5’e yükseldi.
Kazada yaralanan Ali Zurnacı (8), tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün sabah doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Kazada yaralanan Berivan Zurnacı’nın tedavisinin ise devam ettiği bildirildi.
Toprağa verildiler
Kayseri’deki kazada ölen Tugay ve kardeşi Serap ile kuzenleri Muharrem ve Veysel’in cenazeleri, dün memleketleri olan Gaziantep’in Nizip ilçesine getirildi.
4 çocuğun cenazeleri, Asri Mezarlık’ta gözyaşları içinde toprağa verildi.
Zurnacı ailesinin Nizip’teki evinde ise büyük üzüntü yaşanıyor. Kayseri’de geçici olarak ikamet ettiklerini belirten baba Mehmet Zurnacı, üzüntülerinin büyük olduğunu, kaza ile ilgili bir şey söylemek istemediğini, adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi.
Yakınları ise ailenin Gaziantep’ten geçici olarak Kayseri’ye gittiğini, kağıt, plastik, metal ve hurda eşyalar toplayıp satarak geçinmeye çalıştıklarını belirttiler. Yine Zurnacı ailesinin Kayseri’de kaldığı çadırda bu kış, sobadan çıkan kıvılcımla yangın çıktığı, ailenin bir süre barakada yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.
Ne olmuştu?
Melikgazi ilçesi Necip Fazıl Bulvarı’nda önceki gün meydana gelen kazada, aşevinin önüne atılan marulları toplayan, aynı aileden 6 çocuğa, M.S. yönetimindeki 38 FF 630 plakalı otomobil çarpmıştı.
Kazadan sonra kaçan ve bir süre sonra polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan 26 yaşındaki M.S’nin, sürücü belgesinin olmadığı da ortaya çıkmıştı. Kazadan sonra yaralı çocuklara yardım etmek yerine kayıplara karışan cani şoför, dün tutuklanarak cezaevine konuldu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Üstüne balkon çöken gecekonduda 2 çocuk öldü

SONRAKİ HABER

Antiemperyalist mücadele tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa