19 Mayıs 2007 00:00

Mahkemeyle dalga geçiyor

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Erkan Ataman’ı görevi başında öldürmekten yargılanan Tolunay Çiçek (Bostancı) hakkındaki davaya devam edildi.

Paylaş

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Erkan Ataman’ı görevi başında öldürmekten yargılanan Tolunay Çiçek (Bostancı) hakkındaki davaya devam edildi.
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya, tutuklu sanık Tolunay Çiçek (Bostancı), avukatı Eda Sezen Şen ve öldürülen Başkomiser Erkan Ataman’ın ailesinin avukatı katıldı.
Mahkeme Başkanı Mustafa Danışman, sanık Tolunay Çiçek’in nüfus bilgilerine ulaşmak için mezun olduğunu ifade ettiği Anıttepe Lisesi Müdürlüğü’nden, Tolunay Çiçek veya Tolunay Bostancı adında mezunları bulunmadığına dair yazı geldiğini söyledi. Bunun üzerine sanık Tolunay Çiçek, 1996-1997 eğitim yılında Anıttepe Lisesi’nden Tolunay Bostancı adıyla mezun olduğunu belirterek, “Ben bu okulda okumuştum” dedi.
Danışman, sanık Tolunay Çiçek’in dava konusu olaydan 3 gün sonra Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edildiğine dair, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden istenen karar ve nüfus tescil işlemine ilişkin belgelerin mahkemeye geldiğini söyledi.
Gelen belgelerde, sanık Çiçek’in, baba adının Fevzi, anne adının Şerife, doğum yerinin Şarkışla ve nüfusa kayıtlı olduğu yerin de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Çiçek köyü olarak görüldüğünü belirten Danışman, dava iddianamesinin bu nüfus bilgileri esas alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. Bunun üzerine, sanık Çiçek, gelen nüfus bilgilerinde yanlışlık bulunduğunu, soyadının Bostancı, babasının adının da Abdullah olduğunu ifade etti.
Ülkü Ocakları bağlantısı
Olay anında sanık Çiçek ile beraber bulunan Ahmet Halil İbrahim Havaroğlu, duruşmada tanık olarak dinlenildi. Havaroğlu, sanık Çiçek’in, “olaydan birkaç gün önce Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk’ün yanında bulunduğunu iddia ettiği Alper isminde bir kişiyle küfürlü mesajlaştığını” söyledi.
Sanık Tolunay Çiçek, 1-7 Kasım 2006 tarihleri arasına ait telefon görüşmelerinin ve mesajlarının dökümünün dava dosyasına konulmasını istedi.
Mahkeme, sanık Çiçek’in tutukluluk halinin devamına karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi. Davanın iddianamesinde sanık Tolunay Çiçek’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.
EMEK Partisi’ne de silahlı saldırı düzenleyen Çiçek, çok sayıda silahla yaralama olayına da karışmıştı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bozuk ayran dağıttılar öğrencileri zehirlediler

SONRAKİ HABER

Üstüne balkon çöken gecekonduda 2 çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...