19 Mayıs 2007 00:00

Bozuk ayran dağıttılar öğrencileri zehirlediler

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde içtikleri ayrandan zehirlendikleri belirtilen 41 öğrenci tedavi altına alındı. İzmir’de de 18 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Paylaş

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde içtikleri ayrandan zehirlendikleri belirtilen 41 öğrenci tedavi altına alındı. İzmir’de de 18 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
Sultandağı ilçesi 75. Yıl İlköğretim Okulu, Toplum Hizmeti Çalışmaları Kapsamında Demokrasi İnsan Hakları ve Yurttaşlık Kulübü tarafından organize edilen “Cola İçme Ayran İç” kampanyası nedeniyle, Yeşilçiftlik İlköğretim Okulu öğrencilerine ayran dağıtıldı. Bir süre sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleriyle öğretmenlerine başvuran öğrenciler, Sultandağı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.
Öğrencilerden 41’inin, içtikleri ayrandan zehirlendikleri iddia edildi.
Zehirlenen öğrenci sayısı konusunda net bir rakam veremeyen yetkililer Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni de hazır durumda tutuyorlar.
İzmir’de ise Çiğli Egekent Cahide Ahmet Dalyanoğlu İlköğretim Okulu’nda da rahatsızlanan 18 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
Yetkililer, çocukların midelerinin bozulduğunu, şikayet nedeninin tahlil sonrası belirlenebileceğini, gözlem altında tutulan çocukların kısa süre içinde taburcu edileceğini kaydetti.
Okulda kilitli kaldılar
Öte yandan Karaman’da kayboldukları sanılan 2 kardeşin, okulda kilitli kaldığı anlaşıldı. Merkez Piri Reis Mahallesi’nde yaşayan İsmail Uyar, Piri Reis İlköğretim Okulu’nda eğitim gören çocukları Zehra (6) ve Yusuf’un (9) önceki akşam üzeri eve gelmemesi üzerine aramaya başladı.
Okulun bahçesinde çocuklarını bulamayınca çocuklarını başka yerlerde arayan baba Uyar, yaptığı arama çalışması sonuçsuz kalınca durumu polise bildirdi.
Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, yaklaşık 4 saatlik aramanın ardından okulun yanından geçerken, çocukların pencereden baktığını fark etti. Durumun okul yönetimine bildirilmesinin ardından, Yusuf ve Zehra Uyar dışarı çıkarıldı.
Yusuf Uyar’ın kardeşi Zehra’yı almak için sınıfına gittiği, çocukların bu sırada okulun kapısının kilitlendiğini fark etmedikleri bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dünya Süt Günü kutlanıyor

SONRAKİ HABER

Mahkemeyle dalga geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...