19 Mayıs 2007 00:00

Dünya Süt Günü kutlanıyor

Her yıl 21 Mayıs’ta tüm dünyada kutlanan “Dünya Süt Günü”nde, Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Öğrenci Temsilcilikleri de Türkiye’de bir dizi faaliyet gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Paylaş

Her yıl 21 Mayıs’ta tüm dünyada kutlanan “Dünya Süt Günü”nde, Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Öğrenci Temsilcilikleri de Türkiye’de bir dizi faaliyet gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
GMO Yönetim Kurulu adına bir yazılı açıklama yapan Dr. Berrin Şenöz, her yaştan insanın beslenmesinde çok önemli bir yeri olan sütün tüketiminde, eğitimin büyük rolü olduğu düşüncesiyle etkinliklerin mümkün olduğunca geniş kitlelere yayılmasının hedeflendiğini söyledi.
Eğitim verilcek
İlköğretim okullarına yapılacak eğitim ziyaretleri vasıtasıyla öğrencilere eğitim verileceğini belirten Şenöz, pek çok ilde açılacak standlar aracılığı ile de tüm halka, sütün insan beslenmesindeki öneminin anlatılacağını ifade etti. Süt kullanımına ilişkin yaygın olarak yapılan yanlışlarla ilgili uyarılar da yapılacağını bildiren Şenöz, bu amaçla GMO Öğrenci Temsilcilikleri tarafından hazırlanan broşürlerin de dağıtılacağını dile getirdi.
Standlar açılacak
GMO’nun Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında 20 Mayıs Pazar günü, Ankara’da Yüksel Caddesi’nde; İzmir’de Bornova, Çiğli, Konak, Buca Forbest Meydanları ve Karşıyaka Çarşısı’nda; Kayseri’de Almer Oteli önünde; Gaziantep’te Balıklı Parkı’nda; Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda; Bursa’de Zafer Plaza’da; 21 Mayıs Pazartesi günü ise Mersin’de Büyükşehir Belediyesi önünde standlar açılacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Oktar ve grubu yeniden yargılanacak

SONRAKİ HABER

Bozuk ayran dağıttılar öğrencileri zehirlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...