20 Mayıs 2007 00:00

Düğün çılgınlığı

Meydanlarda yapılan köy düğünleri geride kalalı çok oluyor ama artık gelin ve damatlara salon düğünleri de yetmiyor.

Paylaş

Meydanlarda yapılan köy düğünleri geride kalalı çok oluyor ama artık gelin ve damatlara salon düğünleri de yetmiyor. Sıradan düğünleri yeterince 'özel' bulmayan çiftler, düğünlerinde Rus gösteri grupları, yılanlı şovlar, havai fişek gösterileri, lazerle gökyüzüne portrelerinin yansıtılması gibi çeşitli taleplerde bulunuyor.
Konya'da faaliyet gösteren bir organizasyon şirketinin sahibi Fatih Topak, özellikle çalışan ve yoğun iş temposu olan çiftlerin düğün hazırlıkları için organizasyon şirketlerine başvurduğunu anlattı.
Kalp şeklinde havai fişek
Düğün sahiplerinin artık sadece müzik eşliğinde eğlenmeyi yeterli bulmadığını, değişik talepleri olduğunu belirten Topak, düğünlerde istek üzerine Rus gösteri gruplarının dansları, animasyon gösterileri, yılanlı şovlar gibi çeşitli seçenekler sunulduğunu bildirdi.
Toprak'a göre artan talepler arasında havai fişek gösterisi başta geliyor.
Daha çok gök bombası ve patladığında kalp şeklini alan havai fişekler tercih ediliyor. Havai fişek gösterisinin fiyatı ise 4-4.5 bin YTL arasında değişiyor.
Bunun yanı sıra lazer gösterisiyle çiftlerin portrelerinin gökyüzüne yansıtılabildiğini ifade eden Topak, "Çiftler, bu gösteriye yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca bilgisayar destekli lazer gösterisi sayesinde, düğün boyunca istenilen her yazı gökyüzüne yansıtılıyor. Kendi portrelerini gökyüzünde izlemek isteyen çiftler, lazer gösterisi için 3 bin 500 YTL ödüyor" dedi.
25 milyar
Topak, bazı çiftlerden balonda düğün organizasyonu yapmaları için bile talep aldıklarını anlattı. Ancak bu istek oldukça pahalıya mal olacağı için henüz buna cesaret eden olmamış. Organizasyon şirketleri çiçekten, gelinliğe, kuaförden balayına kadar "paket" düğünler de pazarlıyor.
Topak, yemek, müzik ve salon düzenlemesi gibi standart düğün için çiftlerin ortalama 25 bin YTL ödediklerini, ekstra isteklerin olması halinde bu rakamın 40 bin YTL'ye kadar çıktığını sözlerine ekledi. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Tac Mahal’in derdine derman yok

SONRAKİ HABER

ipotek altındaki amerikan rüyaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...