20 Mayıs 2007 00:00

“Çukurova Bayramlığın Giyerken”

Yaşar Kemal’in romanlarından seçilen doğa ve doğa-insan betimlemeleri fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın projesi, Sadık Karamustafa’nın tasarımıyla Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu’nda sergileniyor.

Paylaş

Yaşar Kemal’in romanlarından seçilen doğa ve doğa-insan betimlemeleri fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın projesi, Sadık Karamustafa’nın tasarımıyla Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu’nda sergileniyor. Fotoğrafçı Lütfi Özgünaydın, önce Yaşar Kemal portrelerini fotoğraf karelerine almış ardından yazarın isteği üzerine Çukurova ve onun çizdiği rotayı fotoğraflamış. Bir yıl süren bir çalışmanın ardından 2000 adet fotoğraf çeken Özgünaydın, bu fotoğraflar arasından seçtiği 60 kareyi şimdi ‘Çukurova Bayramlığını Giyerken’ başlığıyla sergiliyor. Sergiyi gezen Yaşar Kemal, “O günden fotoğrafların çekildiği bugüne Çukurova’da nelerin değiştiği” sorusu üzerine çok şeyin değiştiğini, artık kartalların bulunmadığını, toprağın da yitirilmekte olduğunu söyledi.
“Yaşar Kemal’in inanılmaz bir betimleme gücü var. Romanlarında yer alan bazı sanal isimleri bile betimlemeleri sayesinde buldum. Bana fotoğraf çekmeyi sevdiren de yine bu betimlemelerdir” diyen Özgünaydın, sergisine gösterilen ilgiden oldukça memnun görünüyordu. Açılış kokteyline sinema sanatçısı Tarık Akan ve fotoğrafın duayenlerinden Ara Güler’in de bulunduğu sinema ve sanat dünyasından bir çok isim katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Jeoloji Mühendisleri Odası 33 yaşında

SONRAKİ HABER

Acılı babanın ‘hemofili’ mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...