20 Mayıs 2007 00:00

Jeoloji Mühendisleri Odası 33 yaşında

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), 33. kuruluş yıldönümünü kutluyor. JMO Yönetim Kurulu, JMO’nun kurulduğu gün olan 18 Mayıs 1974 yılında 121 kişiyle uzun yürüyüşüne başladığını ve bugün üye sayısının 12 bini bulduğunu bildirdi

Paylaş

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), 33. kuruluş yıldönümünü kutluyor. JMO Yönetim Kurulu, JMO’nun kurulduğu gün olan 18 Mayıs 1974 yılında 121 kişiyle uzun yürüyüşüne başladığını ve bugün üye sayısının 12 bini bulduğunu bildirdi.
JMO Yönetim Kurulu tarafından yaptığı yazılı açıklamada, 1974 yılından bu yana dünyada ve Türkiye’de birçok siyasi toplumsal olay yaşandığı, bilim ve teknolojide gelişmelerin baş döndürücü bir hızla sürdüğü belirtildi. Sürecin kapitalizmin lehine, dünya halklarının aleyhine gelişmesinin de görüldüğü kaydedilen açıklamada, “Emperyalist-kapitalist sistem, gezegenimizin beşeri ve doğal zenginliklerine el koyarak, eşitsizliklerin, savaşların, işgallerin, göçlerin, soykırımların, açlığın, yoksulluğun artmasına neden olmuştur” dendi.
Açıklamada, Türkiye ekonomisinin IMF ve yabancı sermayeye teslim edildiği, 20 milyonun yoksulluk sınırı altında eğitim, sağlık, barınma gibi haklardan yoksun yaşamaya mecbur edildiği ifade edildi. Kamu kurum ve işletmelerinin özelleştirilerek yabancılara peşkeş çekildiği ve kamu hizmetlerinin de ticarileştirildiğinin altı çizilerek, istihdam alanlarının her geçen gün daraltıldığı aktarıldı.
JMO’nun kurulduğu günden bugüne kadar, mesleki sorunların ülke sorunlarından bağımsız olmadığını bilerek hareket ettiğine değinilerek, “Odamız, meslek alanlarımızın temsil edildiği her sektörde uygulanan politikaların toplum yararına düzenlenmesi için mücadele etmekte ve bunların gereği olarak en genel anlamda bağımsız ve demokratik bir Türkiye’nin yaratılması yönündeki çalışmalarını sürdürmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Güleryüz’den adsız sergi

SONRAKİ HABER

“Çukurova Bayramlığın Giyerken”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...