20 Mayıs 2007 00:00

19 Mayıs törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de resmi törenlerle kutlandı

Paylaş

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye’de resmi törenlerle kutlandı.
Kutlamalar dolayısıyla Ankara’da ilk tören, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı. Törene katılanlar Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldiler. Anıtkabir’i ziyaret eden öğrencilerin, Cumhurbaşkanı Sezer’i uzun süre alkışlaması dikkat çekti.
Ankara’da kutlamaların adresi ise 19 Mayıs Stadyumu oldu. Stadyumda, renk cümbüşü oluşturan öğrenciler, çeşitli gösteriler sundular.
19 Mayıs Stadyumu’ndaki törenlerde ilginç manzaralar yaşandı. Cumhurbaşkanı Sezer, 19 Mayıs Stadyumuna geldiği anda tüm stad ayağa kalkarak alkışladı. Bir öğrenci Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nı okurken seyircilerin “…iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler” kısmına gelince stadı alkış ve ıslık yağmuruna tutması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Sezer’in görevdeki son 19 Mayıs kutlaması olduğu için normalde görülmeyen bir uygulama da gerçekleştirildi. Stadyumda, ”Türkiye ve Cumhurbaşkanı için” şeklinde anons yapıldı. Bu anons normalde “Türkiye için” şeklinde yapılıyor.
Fener alayı
İstanbul’da bu yıl ki kutlamalar Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda yapıldı. İstanbul’da akşam saat 19.00’da da Maçka’daki İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi önünden başlayıp Barbaros Meydanı’nda son bulan Fener alayı yürüyüşü yapıldı.
İzmir’deki kutlamalar, sağanak yağış nedeniyle Halkapınar Spor Salonu’nda yapıldı. Tören öncesinde 10 bin seyirci kapasiteli Halkapınar Spor Salonu’nun tribünleri, öğrenciler ve aileleri tarafından dolduruldu.
Samsun’da da, kutlamalar kapsamında, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını sembolize eden bayrak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in de katıldığı törenle, müze gemi Bandırma Vapuru’ndan karaya çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

SÖZ OLA, TORBA DOLA

SONRAKİ HABER

Ülkücüler satırlarla saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...