20 Mayıs 2007 00:00

Tornacılıktan öğretmenliğe

Antakya’da, çocukluğunda kaza sonucu bir gözünü kaybedince babasının tornacılığa yönlendirdiği genç, azmiyle resim öğretmeni olmaya hazırlanıyor

Paylaş

Antakya’da, çocukluğunda kaza sonucu bir gözünü kaybedince babasının tornacılığa yönlendirdiği genç, azmiyle resim öğretmeni olmaya hazırlanıyor.
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim İş Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Murat Kalaoğlu (33), ilköğretim yıllarında karpitten yaptığı patlayıcının infilakı sonucu sağ gözünü kaybettiğini ancak bu talihsiz olayın yaşattığı mutsuzluğu mutluluğa çevirmeyi başardığını anlattı.
Babasının okuyamayacağını düşünerek, kendisini mesleğe yönlendirdiğini ve bir torna atölyesinde çalışmaya başladığını belirten Kalaoğlu, şunları söyledi: “Tornacılık severek yaptığım bir meslek değildi. Benim daha çok sanata ilgim vardı. Bu nedenle, içimde üniversite okuyamamanın acısını her zaman yaşadım. Ancak, okumasam da resim yeteneğimi hobi olarak değerlendirmeye başladım. Ardından para ile resim yapmaya başladım.”
Murat Kalaoğlu, 1990 yılında Vanlı eşi Emil ile tanıştığını, ailesinin karşı çıkması üzerine kaçarak evlendiklerini ifade ederek, “Eşimin yönlendirmesiyle önce açıköğretim lisesini bitirdim, ardından üniversite sınavına girdim. Şimdi Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim öğretmenliği bölümü son sınıfta okuyorum” dedi. (Hatay/AA)
ÖNCEKİ HABER

Mahpuslara saldırı

SONRAKİ HABER

SÖZ OLA, TORBA DOLA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...