20 Mayıs 2007 00:00

İran ile ABD 28 Mayıs’ta görüşecek

ABD ile İran, Irak konusunu ele almak üzere 28 Mayıs’ta bir araya gelecek.Resmi bir ziyaret için Pakistan’da bulunan İran Dışişleri Makanı Manuçehr Mutteki, ABD ve İran’ın büyükelçilik düzeyinde yetkililerinin Irak’taki güvenlik durumunu görüşmek üzere Irak’ta bir araya geleceklerini söyledi.

Paylaş

ABD ile İran, Irak konusunu ele almak üzere 28 Mayıs’ta bir araya gelecek.
Resmi bir ziyaret için Pakistan’da bulunan İran Dışişleri Makanı Manuçehr Mutteki, ABD ve İran’ın büyükelçilik düzeyinde yetkililerinin Irak’taki güvenlik durumunu görüşmek üzere Irak’ta bir araya geleceklerini söyledi. Mutteki, 28 Mayıs’taki görüşmelerin Irak konusuyla sınırlı olacağını ve toplantıya Iraklı yetkililerin de katılacağını belirtti.
ABD Dışişleri Bakanlığı da, 28 Mayıs’taki görüşmeyi doğruladı. Bakanlık sözcüsü Sean McCormack, görüşmede ABD heyetine Bağdat büyükelçileri Ryan Crocker’ın başkanlık edeceğini söyledi. Mccormack, İran’ın, Irak’ta güvenliğin sağlanmasının çıkarına olduğunu onaylar yönde adım atacağını ümit ettiğini ifade etti.
‘Bir ülke haritadan silinemez’
Bu arada, İran Dışişleri Bakanı Mutteki, ülkesinin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, “İsrail’in haritadan silinmesi gerektiği” yönündeki sözleriyle ilgili olarak, ‘’hiçbir ülkenin haritadan silinemeyeceğini’’ söyledi.
Mutteki, ‘’Her ilkokul öğrencisi, bir ülkenin haritadan silinmeyeceğini bilir, bu çok açıktır’’ diye konuştu. İran Dışişleri Bakanı, ayrıca ülkesinin, ‘’adalet olmadan’’ Filistin-İsrail çatışmasına hiçbir barış planının son vermeyeceğine inandığını ifade etti.
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, 2005 yılında ‘’İsrail’in haritadan silinmesi gerektiği’’ yönündeki sözleriyle uluslararası bir tepki görmüştü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

Yeni göçmen tasarısı üzerinde uzlaştılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...