20 Mayıs 2007 00:00

Hasankeyf yürüyüşü bugün

Hasankeyf’in üzerine kurulacak olan Ilısu Barajı’nın yapımının durdurulması amacıyla Eşit Özgür Yurttaş Hareketi’nin düzenlediği “Ilısu Barajı, tarihin katlidir” yürüyüşü bugün yapılacak

Paylaş

Hasankeyf’in üzerine kurulacak olan Ilısu Barajı’nın yapımının durdurulması amacıyla Eşit Özgür Yurttaş Hareketi’nin düzenlediği “Ilısu Barajı, tarihin katlidir” yürüyüşü bugün yapılacak. Diyarbakır Fatih Lisesi önünde saat 09.00’da toplanacak olan yürüyüşçüler herkesi tarihe sahip çıkmak için yürüyüşe destek vermeye çağırdı.
Özgür Yurttaş aktivisti Mizgin Arı, amacın barajın yapımının durdurulması olduğunu söyledi. Arı, barajın yapılması durumunda Dicle Vadisi’nde yaşayan 123 kuş türünün yok olacağını, değişik canlı türlerinin de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Hasankeyf’in birçok uygarlığa beşiklik ettiğini ve insanlığın ortak tarihi mirası olduğuna dikkat çeken Arı, “Binlerce yıllık tarihsel ve kültürel mirasın yerine,. metal yığını, santral atıkları ve ölü bir baraj inşaa edilecektir. 183 köy ve mezra sular altında kalacak bölge insansızlaşacak” dedi.
Hasankeyf’in yok olmasının tarihin yok olması anlamına geldiğini ifade eden Arı, yürüyüşün Batman, Diyarbakır, Mardin ve Siirt’ten gerçekleşeceğini söyledi. Batman’dan bin, Diyarbakır’dan 550, Mardin’den bin, Siirt’ten de bin kişinin katılımını hedeflediklerini belirten Arı, yürüyüş kollarının Hasankeyf girişinde birleşeceğini ve buradan Hasankeyf’e kortejler halinde yürüneceğini söyledi. (Batman/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Filistin iç çatışmasında 13. ateşkes

SONRAKİ HABER

NOT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...