20 Mayıs 2007 00:00

Lice’de çatışma: 1 asker öldü

Diyarbakır’ın Lice ilçesi ile Bingöl kırsalında yapılan operasyonda çıkan çatışma da Elazığ doğumlu Yavuz Yıldırım adlı asker hayatını kaybetti

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesi ile Bingöl kırsalında yapılan operasyonda çıkan çatışma da Elazığ doğumlu Yavuz Yıldırım adlı asker hayatını kaybetti. 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgede operasyonların Bingöl’ün Genç ile Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında yoğunlaştığı öğrenildi.
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada ise, 1 er yaralandı. Öte yandan TSK’nın HPG’lilere yönelik Siirt’in Mişare, Besta, Çırav, Herekol Beykent ve Mava dağlarında yürüttüğü kapsamlı operasyon devam ediyor. Çırav Dağı’nda ise 5 bin asker tarafından 3 gün önce başlatılan operasyon kapsamında yer yer sıcak temasın yaşandığı bildirildi. Operasyon nedeniyle çok sayıda zırhlı askeri araç, Kurtalan, Eruh ve Pervari kırsalına sevk edildiği öğrenildi.
Irak sınırına 8 karakol
Öte yandan TSK’nın Irak sınırına askeri yığınağı devam ederken, Irak hükümetinin de Türkiye sınırında 8 yeni karakol kurduğu ve 1200 peşmergenin de sınır kesimlerine sevk edildiği ileri sürüldü. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kolombiya’da operasyon hazırlığı

SONRAKİ HABER

Filistin iç çatışmasında 13. ateşkes

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa