20 Mayıs 2007 00:00

‘Başbakan’ın ruh halini tanımlıyor’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sol ve sağdaki ittifaklara ilişkin “40 tane çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez” sözünü eleştirerek, “Bu yorum bizim birlikteliğimizi değil, Başbakan’ın içinde bulunduğu ruh halini tanımlıyor” dedi

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sol ve sağdaki ittifaklara ilişkin “40 tane çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez” sözünü eleştirerek, “Bu yorum bizim birlikteliğimizi değil, Başbakan’ın içinde bulunduğu ruh halini tanımlıyor” dedi.
Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i, DSP Genel Merkezi’nde ziyaret ederek, bir süre görüştü.
CHP lideri Baykal, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Bu yorum bizim birlikteliğimizi değil, Başbakan’ın içinde bulunduğu ruh halini tanımlıyor. O nedenle bunun üzerinde konuşmak istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı kontrolünü bu kadar kaybetmiş bir manzarada görmek hüzün verici. Allah şifa versin” diye konuştu.
Zeki Sezer ise “Başbakan’ın son dönemde net bir şekilde Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların altından kalkamadığını gösteren bir davranışlar silsilesi içinde olduğunu” söyledi. Sezer, “Gerçekten, Türkiye böyle bir yönetimi, böyle bir başbakanı hak etmiyor. Başbakanı biraz daha dikkatli olması için uyarmak ne kadar yeterli olur, bilmiyorum. Ama eğer bizim uyarılarımıza kulak asmayacaksa, sanırım millet gereken uyarıyı 22 Temmuz’da kendisine yapacaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üç ülkenin borsası işleme doymadı

SONRAKİ HABER

Mısırda gümrük vergisi yine düşürülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...