20 Mayıs 2007 00:00

10 Aralık Hareketi’nden CHP-DSP ittifakına destek

CHP ve DSP ittifakına 10 Aralık Hareketi’nden destek geldi. 10 Aralık Hareketi’nin, Taksim Square Otel’de düzenlediği basın toplantısında yapılan değerlendirmede CHP-DSP ittifakının olumlu olduğu ancak eksiklikleri de içinde barındırdığı ifade edildi

Paylaş

CHP ve DSP ittifakına 10 Aralık Hareketi’nden destek geldi. 10 Aralık Hareketi’nin, Taksim Square Otel’de düzenlediği basın toplantısında yapılan değerlendirmede CHP-DSP ittifakının olumlu olduğu ancak eksiklikleri de içinde barındırdığı ifade edildi.
10 Aralık Hareketi’nin sözcülerinden Prof. Dr Burhan Şenatalar, CHP-DSP ittifakını geniş bir halk kesiminin beklenti ve taleplerine uygun olarak atılmış, doğru adımlardan biri olarak değerlendirdi. Türkiye’de sorunların CHP-DSP güç birliği ile aşılıp iktidara ulaşılacağını düşünmenin eksik olacağını söyleyen Şenatalar, birliğin CHP ve DSP ile sınırlı kalmaması gerektiğini, SHP ve ÖDP’nin yanı sıra diğer sosyal demokratlar ile “özgürlükçü sosyalistler”in de ittifaka alınması gerektiğini vurguladı. Açıklamanın ardından DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve Şenatalar, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin “CHP ve DSP, bu söylediklerinizi nasıl gerçekleştirecek ve bunların iktidarı DİSK işçisinin yaşamında ne gibi değişikliklere yol açacak” sorusu üzerine Şenatalar, partileri geçmişte yaptıkları ile değerlendirmenin doğru bir yaklaşım olmayacağını iddia etti.
Çelebi de slogancı yaklaşmadıklarını söyleyerek DİSK’in partilerden bağımsız olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Volum Denizcilik işçileri kararlı

SONRAKİ HABER

Süleyman Üstün yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...