20 Mayıs 2007 00:00

THY’de uyuşmazlık

Hava-İş ile Türk Hava Yolları’nda (THY) arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde 60 günlük yasal süre dolduğu ve uzlaşmazlığa gidildiği bildirildi

Paylaş

Hava-İş ile Türk Hava Yolları’nda (THY) arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde 60 günlük yasal süre dolduğu ve uzlaşmazlığa gidildiği bildirildi.
Hava-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, sendikanın, THY’de 8 bin 739, THY Teknik’te 2 bin 524 üyesi adına yürüttüğü toplusözleşmelerinde 60 günlük yasal görüşme süresinin dolduğu belirtildi. Açıklamada, yapılan oturumlar sonucunda yasal 60 günlük görüşme süresi dolan THY’de 15 Mayıs 2007’de tarihinde uyuşmazlık tutanağı tutulduğu ifade edilerek, THY Teknik’te ise uyuşmazlık tutanağının 24 Mayıs perşembe itibarıyla tutulacağı kaydedildi. Her iki iş yeri yetkililerinin, uzlaşmadan uzak “önce sendika olarak tüm değişiklik maddelerinizi geri çekin” şeklindeki dayatmalarda bulundukları belirtilerek, yaz dönemi ve seçimleri de değerlendirerek bu iş yerlerinde oluşacak uyuşmazlığın hangi boyutlarda olumsuzluklar yaratacağının işverenlerce iyi değerlendirilmesi gerektiği, sendikanın amacının hiçbir zaman uyuşmazlık çıkarmak olmadığı anlatıldı. Açıklamada, THY’de 49 asıl, 3 geçici madde üzerinde uyuşmazlık tutanağı tutulduğu belirtilen açıklamada, THY Teknik’te ise 40 asıl, 2 geçici madde üzerinde uyuşmazlığın sürdüğü vurgulandı. Ücret konusunda da herhangi bir teklif yapılmayan toplusözleşmede, prosedür gereği arabulucu atanacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler ücretlerinin yükseltilmesini istiyor

SONRAKİ HABER

‘İşçiler kendi iktidarını yaratmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...