21 Mayıs 2007 00:00

Mersinliler Hayat’ı destekliyor

Mersinliler, Hayat Televizyonu için düzenlenen bir yemekte bir araya geldi. DTP, İHD, BES, SES ve daha birçok siyasi parti, sendika, kitle örgütü temsilcisinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Hayat Televizyonu’nun destekçisi olacaklarını dile getirdi

Paylaş

Mersinliler, Hayat Televizyonu için düzenlenen bir yemekte bir araya geldi. DTP, İHD, BES, SES ve daha birçok siyasi parti, sendika, kitle örgütü temsilcisinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Hayat Televizyonu’nun destekçisi olacaklarını dile getirdi.
Gecede konuşan Hayat TV Girişimcisi-Yazar Zafer Doruk, Hayat Televizyonu’nun, tek sesliliğe karşı halkın ve emekçinin sesi olmak için kurulduğunu söyledi. Doruk, işçi ve emekçilerin, yıllardır özlemini çektiği televizyonlarına kavuştuğunu ifade etti. Şair Mehmet Hameş de gecede konuklara kısa bir şiir dinletisi sundu.
Geceye katılanlar da söz olarak Hayat Televizyonu’ndan beklentilerini dile getirdiler. İHD Mersin Şube Başkanı Celal Sonuvar, çatışmaların sürdüğü ve toplumsal barışın göz ardı edildiği bir dönemden geçildiğini ve böyle bir dönemde kurulan Hayat Televizyonu’nun, barışa katkılarının büyük olacağını düşündüğünü söyledi.
SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ise sağlık alanında yaşanan sıkıntıların aktarılması için televizyonun iyi bir araç olacağına değindi.
DTP Mersin İl Başkanvekili Mehmet Aslan da “Ankara Kızılay Meydanı’nda eylem yaparken binlerce insan, emeğimiz ve hakkımız için alanlardaydık. O dönem Tansu Çiller’in eline verilen bir kuzunun görüntüsü günlerce ekranlardan düşmezken, alanlarda hakkını arayan bizler gösterilmedik. O zaman, işçi ve emekçileri anlatan bir kanal olması gerektiği düşünmüştük” dedi. Gece; çekiliş, türkü ve halaylar ile sona erdi. (Mersin/EVRENSEL)
Doğrular söylenecek
Kapalı spor salonunda buluşan Amasyalılar, Hayat Televizyonu’nu desteklediklerini açıkladılar. Mustafa Özarslan’ın türküleri ile halaylar çekilen şenlikte konuşan Tüm Köy-Sen Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Satılmış Başkavak, herkesin Hayat Televizyonu’nu birlikte kurmak için bir araya geldiğini dile getirdi. Başkavak, Hayat Televizyonu’nun cesaretle doğruları söyleyeceğini belirterek televizyonun, madende çalışan işçiyi, şeker fabrikasına sahip çıkan özelleştirmeye karşı yürüyen şeker işçisini, pancarına, tütününe, buğdayına ülkenin tarımına sahip çıkan köylüyü anlatacağını dile getirdi. (Amasya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

19 Mayıs, üç nokta

SONRAKİ HABER

İzmir’de tonlarca tehlikeli atık var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...