21 Mayıs 2007 00:00

Köprü para basıyor, çalışanı aç

İstanbul Boğaziçi köprüleri ile işletmedeki 6 paralı otoyoldan yapılan geçişlerden, nisan sonu itibariyle elde edilen toplam gelir, 163.5 milyon YTL olarak hesaplandı

Paylaş

İstanbul Boğaziçi köprüleri ile işletmedeki 6 paralı otoyoldan yapılan geçişlerden, nisan sonu itibariyle elde edilen toplam gelir, 163.5 milyon YTL olarak hesaplandı. Yapı-Yol Sen üyesi emekçiler ise AKP Hükümeti’nin köprü ve karayollarını özelleştirmek istemesine karşı, insanca yaşanacak ücret talebiyle iş yavaşlatmaya hazırlanıyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre nisan sonu itibariyle, İstanbul I. Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinden 66 milyon 102 bin 923 YTL gelir elde edildi. Aynı süre içerisinde köprülerden, çift yönlü olarak 47 milyon 421 bin 554 araç geçiş yaptı. Nisan sonu itibariyle, 6 paralı otoyoldan geçiş yapan 44 milyon 465 bin 688 araçtan ise 97 milyon 451 bin 533 YTL gelir sağlandı. Böylece köprü ve otoyollardan nisan sonu itibariyle elde edilen toplam gelir, 163 milyon 544 bin 456 YTL; toplam geçiş yapan araç sayısı ise 91 milyon 887 bin 142 olarak belirlendi. Boğaziçi köprüleri ile paralı otoyolların bu yılki toplam gelirinin ise 400 milyon YTL’yi aşması hedefleniyor.
Karayollarında eylem var
Yapı-Yol Sen üyeleri, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine karşı ve döner sermayeden pay almak için yarın iş yavaşlatacak. Sendika üyeleri, İstanbul’da saat 14.00’ten itibaren iş yavaşlatacak. Ankara’da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanacak olan sendika üyeleri, TBMM önüne doğru bir yürüyüş gerçekleştirecek. Yapı-Yol Sen üyeleri ayrıca, Tapu Kadastro, İller Bankası ve İskan Müdürlüklerinde iş bırakacaklar. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ABD’de u dönüş telaşı

SONRAKİ HABER

YAŞADIKÇA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...