21 Mayıs 2007 00:00

‘İkinci El Kısa Film Festivali’ yapıldı

“İkinci El Kısa Film Festivali”, genç sinemacıların ve sinemaseverlerin katılımıyla yapıldı. Genç yönetmenlere festivallerde şans verilmediği için düzenlenen festivalin film gösterimleri, AST’de gerçekleştirildi

Paylaş

“İkinci El Kısa Film Festivali”, genç sinemacıların ve sinemaseverlerin katılımıyla yapıldı. Genç yönetmenlere festivallerde şans verilmediği için düzenlenen festivalin film gösterimleri, AST’de gerçekleştirildi.
Filmleri gösterime giren ve ödül alan, değişik illerden Ankara’ya gelmiş olan yönetmenler birbiriyle tanıştı ve filmlerini hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Festival yarışmasında en iyi film dalında ödüle Ömer Leventoğlu’nun “Eşa Şewate”si, en iyi yönetmen dalında ödüle “‘O’ da Ayna” filminin yönetmeni Volkan Günsür, en umut vaat eden yönetmen ödülüne “Diyalog” filmiyle Engin Behlül, en iyi senaryo ödülüne “Sayfalar” filmiyle Haktan Kaan İçel ve “Duşun Altında” filmiyle Zaim Güvenç layık görüldü. En iyi görüntü ödülü “Kolye” filmine verilirken, en iyi ses “Gündüz Uykusu” filminin, en iyi sanat yönetmenliği “Öteki Gece”, en iyi özgün müzik ödülü Metin-Kemal Kahraman’ın, en iyi erkek oyuncu ödülü “Oda” filmindeki rolüyle Selim Yeğin’in, en iyi kadın oyuncu ödülü “Eşa Şewate” filmindeki rolüyle Yıldız Gültekin’in, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü “Kulübe” filmindeki rolüyle Aydın Yücel’in, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü “Diyalog” filmindeki rolüyle Fatoş Behlül’ün, en umut vaadeden erkek oyuncu ödülü Tolga Akman’ın, en umut vaadeden oyuncu ödülü Duygu Yıldırım’ın oldu.
Ayrıca jüri özel ödülü “Öteki Gece” filmi layık görüldü. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kürt Film Günleri başladı

SONRAKİ HABER

‘Öyle duruyoruz hâlâ’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...