21 Mayıs 2007 00:00

Kürt Film Günleri başladı

Kurd-Der’in düzenlediği, Kürt sinemasının Ankara’da tanınması ve izlenmesini hedefleyen “Kürt Film Günleri” başladı. Kurd-Der’de önceki akşam düzenlenen açılış törenine İsmail Beşikçi, Canip Yıldırım ve Yavuz Çamlıbel de katıldı

Paylaş

Kurd-Der’in düzenlediği, Kürt sinemasının Ankara’da tanınması ve izlenmesini hedefleyen “Kürt Film Günleri” başladı. Kurd-Der’de önceki akşam düzenlenen açılış törenine İsmail Beşikçi, Canip Yıldırım ve Yavuz Çamlıbel de katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kurd-Der Genel Başkanı İhsan Güler, Kürtlerin Ortadoğu’da binlerce yıllık tarihe sahip bir halk olmasına rağmen, geçmişten bugüne Kürtlerin tarihini anlatacak yazılı belge ve bilginin yeterince olmadığını kaydetti. Kürtlerin tarihini hep türkülerle, dengbejler (ozan) aracılığıyla dile getirmiş olduğunu dile getiren Güler, Kürtlerin kendini sinemayla anlatmaya başlamasının önemli olduğunu belirtti. Büyük zorluklarla ve emeklerle çekilmiş fimleri etkinlik boyunca izlenebileceğini bildiren Güler, Ankaralıları filmleri izlemeye davet etti.
10 film gösterilecek
“Kürt Film Günleri”nde İran, Türkiye, Irak Kürdistanı’nda çekilmiş 10 film gösterilecek. Kurd-Der’de gösterimi gerçekleştirilecek olan filmler pazar akşamına kadar sürecek. Türkiyeli Kazım Öz’ün “Fotoğraf”ı, İranlı Samira Makmalbaf’ın “Karatahta”sı ve Hiner Saleem’in “Vodka-Limon”u ve Jalal Jonroy’un “David ve Leyla”sı bugün izlenebilir. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yazarlar mücadeleyi sürdürecek

SONRAKİ HABER

‘İkinci El Kısa Film Festivali’ yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa