21 Mayıs 2007 00:00

Son küncülü helvacısı zamana ayak diriyor

1950’lı yıllarda nerdeyse her sokak başında küçük tezgahları üstünde gördüğümüz küncülü helva satılıcılarından geçtikleri zaman tünelinden, bugünlere sadece bir kişi gelebildi

Paylaş

1950’lı yıllarda nerdeyse her sokak başında küçük tezgahları üstünde gördüğümüz küncülü helva satılıcılarından geçtikleri zaman tünelinden, bugünlere sadece bir kişi gelebildi.
50 yıldır mesleği sürdüyor
Babasının mesleğini 50 yıldır devralan Cemil Sert İsimli küncülü helva satıcısı, mesleğini 50 yıldır severek yaptığını belirtiyor: “Eskiden bu işi babam yapardı, babamdan sonra mesleği ben devraldım. Eskiden bu meslekle çok sayıda insan ailesini geçindiriyordu. Ama bu gün sadece ben kaldım, sanırım benden sonra da bu meslek artık son bulacak. Çünkü gençler bu işi öğrenmek istemiyor” dedi.
Tahin, şeker ve küncüden yapılan helvanın halen eski usul terazi ile satışa sunulduğunu belirten Sert, eski özelliğini kaybetmeyen küncülü helvaya halen ilginin eskisi kadar yoğun olduğunu belirterek, “Gençler helvaya daha fazla rağbet gösteriyor, çünkü ne olduğunu merak ediyor. Helvanın tadını bilmiyorlar. Bir de helvanın eski daimi müşterileri var, onlar kendi gençliklerinde yedikleri helvayı tekrar yeme fırsatı buluyor” diye konuştu. (Antakya/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta bir dergah

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...