22 Mayıs 2007 00:00

G8’e karşı eylemler yapıldı

Küreselleşme karşıtı gruplar, geçtiğimiz hafta sonunda Almanya’nın birçok kentinde gösteriler düzenleyerek, 6-8 Haziran’da Heiligendamm’ta toplanacak G8 zirvesini ve yapılacak gösterilerin yasaklanmasını protesto ettiler.

Paylaş

Küreselleşme karşıtı gruplar, geçtiğimiz hafta sonunda Almanya’nın birçok kentinde gösteriler düzenleyerek, 6-8 Haziran’da Heiligendamm’ta toplanacak G8 zirvesini ve yapılacak gösterilerin yasaklanmasını protesto ettiler. G8 zirvesine karşı gösterilerin yasaklanmasına tepki gösterenler, hükümetin tutumunu ve emniyet güçlerinin baskınlarını eleştirdiler.
Cumartesi günü Karlsruhe’de bir araya gelen 600’den fazla küreselleşme karşıtı, Federal Savcılığın muhaliflerin evlerine baskınlara onay vermesini protesto etti. Baskınların amacının küreselleşme karşıtlarını suçlu gibi göstermek olduğuna dikkat çeken eylemciler, bütün engellemelere rağmen G8’e karşı Heilegendamm’a gideceklerini ifade ettiler.
Aynı gün Göttingen’de toplanan 250 kişilik bir grup da, G8 karşıtlarına karşı başlatılan operasyonları kınadılar. Gösteri sırasında polis ile göstericiler arasında gerginlik çıktı. Polis, göstericilere saldırdı.
Cumartesi günü Hannover’de yapılan protesto gösterisine ise 700 kişi katıldı. Sendikalar, küreselleşme karşıtları ve otonomcu çevreler tarafından düzenlenen gösteriye daha çok gençlerin katıldığı görüldü. Eylem sırasında yapılan konuşmalarda hükümetin G8 karşıtlarına yönelik estirdiği terör protesto edildi. Almanya çapında, G8’e karşı irili ufaklı eylem ve toplantılara bu hafta da devam edilecek. İlk büyük eylem ise 2 Haziran’da Rostock’ta düzenlenecek. (AVRUPA HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Lübnan ordusu kampı kuşattı

SONRAKİ HABER

Alman askerleri Afganistan’dan çekilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...