22 Mayıs 2007 00:00

Hükümetin KEY yalanı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin, Konut Edindirme Yardımı’nın (KEY) seçimden önce yapılabileceğine ilişkin açıklama yapmasının doğru olmadığını bildirdi.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin, Konut Edindirme Yardımı’nın (KEY) seçimden önce yapılabileceğine ilişkin açıklama yapmasının doğru olmadığını bildirdi.
KESK’ten dün yapılan yazılı açıklamada, tasarıya göre hak sahiplerinin belirlenebilmesi için 9 ay geçmesi gerektiğinin, ayrıca ek sürelerin kullanılması halinde sürenin 14 aya kadar uzayabileceğinin altı çizilerek yardımların, en erken 2008’de verilmeye başlanabileceği aktarıldı. Hükümet, seçimleri düşünerek bu süreyi kısaltsa bile 22 Temmuz’dan önce yardımların verilemeyeceğine işaret edilen açıklamada, bugüne kadar kimin yardım alması gerektiği yönündeki çalışmaların da başlatılmadığına dikkat çekildi.
Açıklamada, tasarıda tespit edilen faiz oranları ile alacaklıların büyük kayıp yaşayacakları belirtilerek mevcut yasa tasarısında öngörülen ödemenin, 373 YTL ile 514 YTL arasında olduğu ifade edildi. “Yasanın yürürlükte olduğu dönemde KEY hesaplarına mevduat faiz uygulansa idi, şu anda hak sahiplerine 1650 YTL ödenebilecekti” denilen açıklamada, nema olarak kabul edilen KEY ödemelerinde, Hazine bonosu faiz oranlarının uygulanması istendi. Açıklamada, hükümetlerin piyasadan topladıkları borçların, iç borç faiz oranı (Hazine bonosu faizi) uygulanıp ödendiği hatırlatılarak “Hükümet, emekçilerin konut yardımlarını da borç kabul edip iç borç faizi oranı uygulayarak bir an önce ödemelidir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

IMF’ye özelleştirme geliri sözü

SONRAKİ HABER

Emekçiye hastalanmak yasak...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...