22 Mayıs 2007 00:00

Engeller kaldırılsın!

Danone Tikveşli’de üç yılı aşkın süredir örgütlenme çalışması yürüten Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler, yaptıkları eylemlerle örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Paylaş

Danone Tikveşli’de üç yılı aşkın süredir örgütlenme çalışması yürüten Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler, yaptıkları eylemlerle örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. Adana, Ankara, Malatya, Samsun, Rize, İstanbul ve İzmir’de yapılan eylemlerin ardından “Sendika yoksa gelecek de yok” adıyla başlatılan kampanya, Danone Tikveşli’de sözleşme imzalanana kadar sürecek.
İstanbul’da Danone işçilerine TEKEL işçileri destek verdi. Cevizli’deki şube binaları önünde toplanan TEKEL işçileri, “Danone işçisi yalnız değildir”, “Gün gelecek devran dönecek, Danone işvereni hesap verecek” sloganları attılar.
İmza standları açıldı
Tek Gıda-İş Marmara Bölge Mali Sekreteri Metin Doğan, Danone’de üç yılı aşkın süredir örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini, ancak patronların, işçilerin Anayasal haklarını kullanmasına izin vermediğini kaydetti. Patronu defalarca masaya çağırdıklarını dile getiren Doğan, patronun ise reddedici ve samimiyetsiz bir tutum izlediğini kaydetti. Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler; Taksim, Bakırköy, Maltepe ve Beykoz’da da Danone işçilerine destek amacıyla imza standları açtılar. Maltepe’deki standa halkın ilgisi yoğun oldu.
Patron engelliyor
Tek Gıda-İş Ege Bölge Temsilciliği yöneticileri ve üyesi işçiler, İzmir’de Konak YKM önünde toplandılar. Burada açıklama yapan Bölge Temsilcisi Latif Gökçay, işçilerin sendikalaşma hakkının patron tarafından engellendiğini belirtti. Gökçay, “Görünürde ve söylemlerde sendikalaşma ve demokratik haklara saygıdan bahseden Danone Tikveşli patronu, uygulamaya geldiğinde yasal boşlukları kötüye kullanma, kadro düzenlemeleri gibi yöntemlerle örgütlü ve toplu iş sözleşmeli çalışma sistemini baltalamaktadır” diye konuştu.
Patronun bu haksız ve yasal olmayan tutumunu değiştirmek ve üyelerinin toplu iş sözleşmeli düzen içerisinde çalışmalarını temin etmek için mücadelede kararlı olduklarını ifade eden Gökçay, bir süredir ulusal ve uluslararası düzeyde bir dizi etkinlik yaptıklarını kaydetti.
Danone Tikveşli’nin Beylikdüzü, Lüleburgaz ve Gönen’deki tesislerinde toplam 700 işçi çalışıyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ROGVU’dan dayanışma ziyareti

SONRAKİ HABER

IMF’ye özelleştirme geliri sözü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...