22 Mayıs 2007 00:00

GÜNCEL

Seçimler yaklaştıkça demokrasi güçlerinin birlik yaparak seçime girmesi isteği çok çeşitli çevrelerden daha yüksek bir sesle dile getirilmeye başlandı.

Paylaş

Seçimler yaklaştıkça demokrasi güçlerinin birlik yaparak seçime girmesi isteği çok çeşitli çevrelerden daha yüksek bir sesle dile getirilmeye başlandı.
Ne denir? Aklın yolu birdir.
DTP, EMEP, ÖDP, SDP ve diğer demokrasiden yana partiler, kitle örgütleri, Alevi örgütleri, aydınlar, sendikalar vd. güçlerini birleştirerek, bağımsız adaylarla seçimlere girmelidir.
Bu ittifak 22 Temmuz’a kadar değil, sonrası da devam etmelidir.
Ufkunu sadece 22 Temmuz ile sınırlayanlar, hatalarını anladıklarında çok geç olacaktır.
Daha ittifak oluşmadan 3 Kasım 2002 öncesi Emek, Demokrasi, Barış Bloku’nun yarattığı heyecana benzer bir heyecan gözle görülebiliyor.
22 Temmuz öncesi böyle bir birlik oluşmazsa, 23 Temmuz sonrası ayrılıklar kolay ortadan kaldırılamayacak kadar derin olacaktır.
Kişisel ve grup çıkarlarının asgariye indirilmesi gereken bir sürecin içindeyiz. Bu süreçte kazanç da, kayıp da hepimizin, emekçi halkın kazancı ve kaybı olacaktır.
Adayların belirlenip başvuru yapılmasına on beş gün kaldı. Zaman kısa ama birlik için yeterlidir.
23 Temmuz günü demokrasi güçlerinin TBMM’de bir grup oluşturması küçümsenmeyecek olanaklar yaratacaktır. Bu olanaklarla, demokrasi güçlerinin örgütlü birliği emekçiler için gerçek bir seçenek durumuna gelecektir.
Herkesin bildiklerini tekrarlayarak yeni bir şey söylemedik belki ama tarihi bir görev olarak bunları bir daha söylemek gerekiyordu.
Kamil Tekin Sürek
ÖNCEKİ HABER

‘Yerinden olanlar, kentlerde ruhsal bozukluk kıskacında’"

SONRAKİ HABER

Devlet yollarına Yap-İşlet-Devret modeli geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...