22 Mayıs 2007 00:00

11 Mayıs günü her iki kulağımın iltihaplanması ve şişmesi üzerine Tuzla Devlet Hastahanesi’ne gittim. Burada sekreter sıranın bittiğini söyleyerek bana Kartal Araştırma Hastanesi’ne gitmemi söyledi. Ben de Kartal Araştırma Hastanesi’ne gittim, oradaki sekreter randevu almamı söyledi. Kulağımın çok rahatsız ettiğini söyleyince acildeki doktora göster diyerek, beni acile yönlendirdi. Acile gidip doktora durumumu izah ettim. Doktor bana hiçbir işlem yapmadan pazartesi günü gelip polikliniğe gitmemi söyledi. Ben tekrar kulağımın çok ağrıdığını, kulağımın yara içinde olduğunu, bu durumda pazartesiye kadar nasıl bekleyeceğimi sordum. Bunun üzerine doktor benim göğsümden iterek “Sen misin doktor ben miyim” diyerek kapıya doğru itekledi. Bende canımın acısıyla “Allah belasını versin böyle işin, muayene olmak için ölmemiz mi gerekiyor” dedim. Bunun üzerine iki güvenlik görevlisi gelip beni hastane polisine götürdüler. Orada polisler “Sen kimsin de doktora kafa tutuyorsun, kendini ne sanıyorsun lan sen. Seni biz ne yapalım şimdi, sizinle mi uğraşacağız burada” gibi laflar ettiler. Biraz sonra doktor bey bir güvenlik görevlisi ve arkadaşını alıp geldi ve bunları şahit yazın dedi. Polis tutanak tuttu ve bana da imzalatmaya çalıştı, ben tutanağı imzalamayacağımı söyledim. Daha sonra da beni Kartal Merkez Karakolu’na götürdüler. Saat 15.00’e kadar orada tutuldum. Sonra savcılığa telefon açıp durumumu bildirdiler, savcılık ise bunun bir suç olmadığını doğal bir tepki olduğunu söyleyerek benim bırakılmamı emretti.
İşte arkadaşlar muayene olmak isteyen bir SSK’lının başına gelenler bu. Şimdi hükümetin SSK’lar devredilirken verdiği vaatlere bir bakalım; “SSK’lar devlet hastanesine devredilecek, hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak”, “Randevu sistemi getireceğiz vatandaş telefonla randevu alacak sıra olayı bitecek”, “Vatandaşımız hastane kuyruklarında değil, bütün polikliniklerde muayene edilecek” Bu propagandayı yapan hükümet biz emekçileri hastane kuyruklarında bekletmek değil de karakollarda, cezaevlerinde, mezarlıkta bekletmeyi düşünmüş olmalı.
Fedai Yelli Tersane işçisi (Tuzla/İSTANBUL)
8 Temmuz 2025 07:05

Meteoroloji: Birçok ilde sağanak yağış etkili olacak

Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri ile Van'ın doğusunda gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji: Birçok ilde sağanak yağış etkili olacak

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
8 Temmuz 2025 13:24

Adagöl’de otel projesine karşı bilirkişi keşfi yapıldı

Kuşadası Adagöl’deki otel projesine karşı açılan davada bilirkişi keşfi yapıldı. Yurttaşlar, çevreye zarar vereceği gerekçesiyle “ÇED gerekli değildir” kararının iptalini istedi.

Adagöl’de otel projesine karşı bilirkişi keşfi yapıldı

Fotoğraf: ANKA

İçerik yükleniyor...

(ANKA)
8 Temmuz 2025 11:04

Yapay zeka müzik grubu The Reds'ten "Diyalektik Ateş" şarkısı çıktı

Marx, Engelsi Lenin ve Stalin'den oluşan yapay zeka grubu "The Reds"in ilk şarkısı "Diyalektik Ateş" yayımlandı.

İçerik yükleniyor...

(Kültür Servisi)
8 Temmuz 2025 12:53

Zygmunt Bauman ile yapılan söyleşiler Türkçede yayımlandı

Zygmunt Bauman’ın Keith Tester ile yaptığı söyleşilerden oluşan "Bauman ile Sohbetler", Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı. Kitap, Bauman’ın düşüncelerini doğrudan kendi anlatımıyla sunuyor.

Zygmunt Bauman ile yapılan söyleşiler Türkçede yayımlandı

Zygmunt Bauman (sol üstte), Keith Tester (sol altta)

Mehmet Özer
[email protected]


İçerik yükleniyor...

8 Temmuz 2025 11:55

CHP'li belediyelere operasyon: Karalar ve Tutdere dahil 13 kişinin savcılık ifadeleri başladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi adliyeye sevk edildi.

CHP'li belediyelere operasyon: Karalar ve Tutdere dahil 13 kişinin savcılık ifadeleri başladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere

İçerik yükleniyor...

(Politika Servisi)

Evrensel'i Takip Et