22 Mayıs 2007 00:00

Sorgun’da olaylar durulmuyor

Sorgun’da 5 evin kundaklanmasıyla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alınırken, kentte tansiyon dün de düşmedi

Paylaş

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde önceki gün öğleden sonra başlayan olaylarda 12 kişi yaralanırken, 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eden bir grup, E-88 karayolunu trafiğe kapattı.
Dün öğle saatlerinde Eymir yolu mevkisinde toplanan kalabalık, E-88 karayolunda eylem yaptı. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekiplerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına aldırış etmeyen eylemciler, İstiklal Marşı’nı söylediler. Gruptan bazılarının polise taş atmaları üzerine polis biber gazı kullandı. Gruptakiler, daha sonra sokak aralarına kaçarak dağıldı.
Yaklaşık yarım saat trafiğe kapanan yol, kalabalığın dağılmasıyla açıldı.
Nasıl başlamıştı
Sorgun’da dehşet saatleri, ‘kadın ticareti’ yaptığı ileri sürülen bir kişinin dün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi’nde bazı gençlerle tartışmasıyla başladı. Esnafın saldırmak istediği bu kişi, polisin müdahalesiyle kurtarıldı. Bu kişi müdahale üzerine bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra, kalabalık galeyana geldi. Hızla büyüyen ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu öfkeli grup, ilçede kadın satıcıları olduğu öne sürülen kişilere ait Yenidoğan Mahallesi’ndeki bir otomobili ateşe verdi. Sayıları bir süre sonra 2 bine yaklaşan göstericiler, daha sonra Agâh Efendi ve Yenidoğan mahallelerinde fuhuş yapıldığı öne sürülen biri 3 katlı, 5 ayrı eve tekbir getirerek taş ve sopalarla saldırıp, ateşe verdi. Saldırılar sırasında evlerde bulunanlar kaçtı. Olaylar sırasında itfaiye ekipleri de kalabalık tarafından engellendi ve araçların hortumları kesildi. Agâh Efendi ve Yenidoğan mahallelerinde fuhuş yapıldığı öne sürülen 5 ev ile 1 otomobilin tamamen yandığı belirlendi.
Takviye ekip
Sorgun’da olayların tırmandığı saatlerde, Yozgat ve ilçeleriyle çevre iller Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Çorum ve Ankara’dan istenen takviye Emniyet güçleri, gece yarısından itibaren ilçeye geldi. Ayrıca ilçeye 2 zırhlı araç ile Ankara’dan Özel Harekat ekibi geldi. Olayların bastırılması için jandarma da polise destek verdi. Takviye ekiplerin gelmesi ile öncelikle Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü çevresinde önlemler artırılırken, kolluk kuvvetleri gece boyunca cadde ve sokaklarda devriye gezdi. Olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alınırken, polis sabah saatlerinden itibaren yakılan binalarda delil arayışına başladı.
Validen garip açıklama
Yozgat Valisi Amir Çiçek’in, olayların ardından yaptığı açıklamada, linççileri “protestocu” olarak nitelemesi dikkat çekti. Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Vali Çiçek, şöyle dedi: “Vatandaş bu tip insanları linç etmek istemiştir. Bir protesto yapmaya kalkışıldı ve yine vatandaşlarımızın sağduyusu, ileri gelenlerimizin uyarıları sonucu ortam sakinleşti”
Öte yandan Sorgun Devlet Hastanesi’ne götürülen 12 yaralının tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiği bildirildi. (Yozgat/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Neyin temizliğini yapıyor?!

SONRAKİ HABER

SSK’lının nezarette biten muayenesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa