23 Mayıs 2007 00:00

Ertuğrul Özkök cevabı bilmiyormuş!

Satılmışlık suçlaması, Ertuğrul Özkök’ü rahatsız etti. Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Petrol Ofisi tartışması nedeniyle Hükümete bir yakınlıkları olmadığını kanıtlamak için Genelkurmay’la olan ilişkilerini örnek gösterdi

Paylaş

Satılmışlık suçlaması, Ertuğrul Özkök’ü rahatsız etti. Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Petrol Ofisi tartışması nedeniyle Hükümete bir yakınlıkları olmadığını kanıtlamak için Genelkurmay’la olan ilişkilerini örnek gösterdi!
Ertuğrul Özkök’ün dünkü yazısının başlığı oldukça çarpıcıydı: “Biz kime satıldık”. Maliye Bakanlığı ile uzlaşan diğer şirketlere değinen Özkök, şöyle bir karşılaştırma yaptı: “Emsali durumlarda kimseye bir şey denmezken, Petrol Ofisi haksız yere 200 milyon dolardan fazla para ödemiş.” Doğan grubunun eleştirilmesi ise, Özkök’e göre “Bu grubun gazeteleri, köşe yazarları geçmişte birçok siyasi partinin, menfaat grubunun ayağına bastı” gerekçesine bağlıydı.
Miting meydanlarında “Satılmış medya” sloganı atıldığına sözü getiren Ertuğrul Özkök, kendi grubunun kastedildiğini fark etmişti. Hükümete “satılmış” olmadıklarını göstermek için kullandığı kanıt ise çok ilginçti: “Mesela, Genelkurmay Bildirisi’nde verilen 4 örnek olayın üçü Hürriyet’in haberleri.”
CNN Türk yöneticisi Taha Akyol ile Hürriyet yazarı Emin Çölaşan arasındaki tartışmaya da isim vermeden değinen Özkök, Akyol’un tarafını tuttu: “Oysa CNN Türk, o açıklamaları 15 dakikaya yakın canlı vermişti.” Arada Boğaziçi Üniversitesi’ndeki folklor gösterisi meselesine de giren Özkök, gazete manşetinden yaptıkları suçlamayı şöyle yineledi: “Masum dedikleri gösteride, peşmerge kıyafetli gençler sahnede dans ediyor, slayt gösterisinde ağzı bandajlı, türbanlı bir kız görülüyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin saygıdeğer yöneticilerinin, folklor kulübünün, ülkede hava bu kadar gerginken böyle provokatif eleştiri şovları yapma hakkı var. Başkalarının bu tuhaf gösteriyi eleştirme hakkı yok.”
İlginç bir ayrıntı da, birinci sayfada Ertuğrul Özkök “Biz kime satılmışız” diye sorarken, hemen altında yer alan bir ilandı. Birçok gazetenin ilanlarını kabul etmediği Cem Uzan, ilginç vaatlerinden birini, Özkök’e doğru bakarak Hürriyet’in birinci sayfasında dile getiriyordu... (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Provokasyon gibi röportaj

SONRAKİ HABER

Tansiyona dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...