23 Mayıs 2007 00:00

Sinemasız Mardin’de film festivali

‘Sinemardin Film Festivali’, sinema salonu bulunmayan Mardin’e sinemayı ikinci kez taşıyacak. Bu yıl ikincisi yapılacak festivali, ‘SineMardin” adıyla 1-5 Haziran’da düzenlenecek.

Paylaş

‘Sinemardin Film Festivali’, sinema salonu bulunmayan Mardin’e sinemayı ikinci kez taşıyacak. Bu yıl ikincisi yapılacak festivali, ‘SineMardin” adıyla 1-5 Haziran’da düzenlenecek. Festival, tarihi Mardin evleriyle çevrili eski Hükümet Konağı Meydanı ile Yenişehir bölgesindeki Karayolları Parkı’na kurulacak ‘Sinemardin Çadırları’nda yapılacak. Organizasyonda, ulusal ve uluslararası ödüllü kısa ve uzun metrajlı filmler ücretsiz gösterilecek. Jasmila Zbanic’in ‘Grbavica: Esma’nın Sırrı’, Japon canlandırma ustası Miyazaki Goro’nun ‘Yerdeniz Öyküleri’, Nuri Bilge Ceylan’ın ‘İklimler’, Kim Ki-Duk’un ‘Zaman’ ve Guillermo Del Toro’nun ‘Pan’ın Labirenti’ ile Ken Loach’un ‘Özgürlük Rüzgarı’ adlı filmleri, festivale katılacak.Çocuklar için de çocuk filmleri gösterimi düzenlenecek. Festival kapsamında, tarihi kentlerde çekilen dizilerin bu yerleri ne kadar doğru yansıttığının tartışılacağı ‘Film platosu olarak Mardin’ adlı konferans düzenlenecek.
Mardin Valiliği ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Kentleri Birliği tarafından organize edilecek konferansa, Senaryo Yazarları Derneği, GAP Bölgesi İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, yerel sanatçılar, sinema eleştirmenleri ve sosyologlar katılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Almanya’da gündem çekilme

SONRAKİ HABER

Yaşamın Kıyısında Altın Palmiye yarışında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...