23 Mayıs 2007 00:00

Kamu Sen eylül dedi

Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, seçimlerin ve bütçe hazırlıklarının dikkate alınarak, toplu görüşmelerin 15-30 Eylül tarihlerinde yapılmasını istedi.

Paylaş

Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, seçimlerin ve bütçe hazırlıklarının dikkate alınarak, toplu görüşmelerin 15-30 Eylül tarihlerinde yapılmasını istedi. Akyıldız, görev süresini doldurmuş bir hükümetle pazarlığa varılacak konularda uygulanma olanağı olmayacağını, dolayısıyla görüşme tarihinin değişmesini istedi. Akyıldız dün düzenlediği basın toplantısında, hükümetten görüşmelerin, her yıl 15-30 Eylül tarihlerinde yapılmasını talep ettiklerini de hatırlattı.
Hükümetin KEY hesaplarında olduğu gibi yıllardır umursamadığı konuları şimdi seçim yatırımına dönüştürdüğünü belirten Akyıldız, bunun siyasi iradenin samimiyetsizliğinin göstergesi olduğunu söyledi.
Memurun hakkı olan ödemelerin kendisine seçim yatırımı olarak sunulması oyununa gelmeyeceğini, 4.5 yıldır bu haklar konusunda kılını kıpırdatmayan hükümete hakkını helal etmeyeceğini kaydeden Akyıldız, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Anayasa değişikliğine vurgu yaparak, hükümetin grev ve toplusözleşme konusunu neden bu değişiklikte gündeme getirmediğini sordu. Seçim süreciyle birlikte, memurların haklarının sanki ulufe gibi gösterilerek, çalışma yapılmasını ahlaki açıdan da yanlış bulan Akyıldız, milli gelirin yüzde 122 büyüdüğü son 4 yılda memurların büyümeden pay alamadığının da altını çizdi.
Hükümetin enflasyon sepeti ile oynanarak enflasyonun düşük gösterildiğini, oysa temel tüketim maddelerindeki fiyat artışının, gösterilen enflasyonun kat kat üzerinde olduğunu kaydeden Akyıldız, “Hükümet affedilmek istiyorsa, Temmuz 2007’den itibaren en düşük memur maaşına 300 YTL iyileştirme zammı yapmalı” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir’de grev kararı

SONRAKİ HABER

Emekçi sabrının son noktasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...